19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 26 березня 2021 16:32

    Громадське обговорення проєкту Програма соціального захисту населення Луцького району на 2021 - 2023 роки

    Сьогодні, 26 березня, в приміщенні Луцької райдержадміністрації відбулося громадське обговорення проєкту Програма соціального захисту населення Луцького району на 2021 - 2023 роки.

    Враховуючи звернення ряду громадських організацій щодо низки питань стосовно соціального захисту незахищених верств населення, актуальності даних питань та необхідності їх вирішення, головою Луцької районної державної адміністрації ініційовано зустріч з представниками громадських, ветеранських організацій та організацій людей з обмеженими можливостями щодо обговорення проєкту Програми соціального захисту населення на 2021 – 2023 роки.

    В обговоренні взяли участь голови громадських організацій «Луцької районної спілки учасників АТО» Віталій Пудлік, «Союз інвалідів Чорнобиля Луцького району» Микла Дарчик, «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростислав Кухтей та член організації Степан Ковальчук,голова обласної організації УТОС Августин Порох, голова обласної організації УТОГ Галина Сопронюк та член організації Тетяна Толмачова, Волинської організації «Союз організацій інвалідів України» Павло Денисюк, Волинської обласної організації ветеранів Афганістану Микола Онищук.

    Голова райдержадміністрації Володимир Кец привітав учасників обговорень, подякував всім присутнім за участь у заході та коротко ознайомив присутніх з правовими підставами для проведення громадських слухань, проведену підготовчу роботу та закликав до активного обговорення програми, пропозицій щодо її удосконалення і висловив свою підтримку стосовно ініціативи покращення надання соціальних послуг.

    Проект Програми соціального захисту населення на 2021 – 2023 роки представила заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Хомич, яка  ознайомила присутніх з метою і завданням програми, основними проблемами, на розв’язання яких спрямована вище зазначена Програма та довела до відома присутніх про орієнтовно заплановані видатки районного та місцевих бюджетів на 2021‒2023 роки.

    Присутні взяли активну участь у обговоренні проєкту Програми соціального захисту населення на 2021 – 2023 роки, надавали пропозиції, які будуть враховані при внесені змін до програми. Громадські організації висловили одноголосну підтримку щодо подальшого розгляду програми депутатами районної ради та її реалізації в майбутньому.

    На завершення Володимир Олександрович підкреслив, що влада району, діючи в межах чинного законодавства України, намагається максимально сприяти у вирішенні проблем всіх пільгових категорій осіб та наданні всіх передбачених для них пільг. Зокрема зазначив, що доопрацьований проєкт Програми буде винесено на найближче чергове засідання сесії районної ради, та розраховує на об’єктивний розгляд Програми, відповідальність депутатів перед своїми потенційними виборцями, соціальну орієнтованість та необхідність допомоги.

     

    Довідково: Соціальний захист та гідний рівень життя кожному громадянину гарантований Конституцією України. Достатній рівень життя, що забезпечує свободу від бідності, є невід’ємним правом людини. Головними критеріями надання соціальних допомог, передбачених Програмою, є загальнодоступність і адресність.

    Так, станом на 1 січня 2021 року населення району становить 217,1 тис. осіб (не враховуючи жителів Луцької міської територіальної громади). На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває 45766 осіб, з них: 5595 ветеранів війни, у тому числі: осіб з інвалідністю внаслідок війни – 530 чол.; учасників бойових дій – 2724 чол., учасників війни – 2341 чол., сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – 634 чол.; ветеранів військової служби –100 чол.; «дітей війни» - 11390 чол., ветеранів праці – 11592 чол., 9002 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 7484 осіб з інвалідністю різних груп та категорій. Всі особи пільгового контингенту користуються пільгами, передбаченими чинним законодавством.

    Відділ інформаційної діяльності та

     консультацій з громадськістю

    Переглядів 581
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua