05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Вівторок, 12 липня 2016 16:25

    Волинський крок до мирного майбутнього

    Практично в усіх куточках області діють рекрутингові центри з інформування про важливість та особливості поповнення війська контрактниками.

    Спілкуватися наживо. Озброївшись саме таким принципом, військові комісари активно взялися проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо особливостей військової служби за контрактом. У людних місцях райцентрів, селищ та сіл розташувалися рекрутингові центри - намети з національною символікою та  масою інформаційних матеріалів, де кожен, кого цікавить професійна армія та майбутнє України, може знайти чимало корисної інформації і про соціальні гарантії, і про переваги, і про особливості праці.

    Як не крути, але військова служба – така ж робота. Щоправда, значно відповідальніша, позаяк на плечах кожного, хто йде у військо й стає на захист держави та її народу, - українське майбутнє. Хай би що не говорили скептики, але держава таки повернулася обличчям до власного війська – як наслідок кардинально змінено підходи і до укомплектування, і до забезпечення.  Потужні соціальні гарантії, зокрема й професійним військовим – яскраве тому свідчення. Одначе, на превеликий жаль, дуже мало волинян, як і українців загалом, стовідсотково про це поінформовані. Аби змінити ситуацію військові комісари пішли «в поля».

    - Мета створення такого пункту – якомога ширше інформувати населення міста та району про необхідність боронити власну державу силами професійної армії, соціальні гарантії для котрої доволі високі – аргументував військовий комісар Ківерцівського району, майор Руслан Уніфонтович. – Тепер не можна казати, що про військо держава забула й не дбає. Ситуація змінилася. Зокрема, передбачено хороше грошове забезпечення. Сьогодні військові, укладаючи контракт, отримують заробітну плату від семи тисяч гривень. Про це розповідаємо людям. Роздаємо друковані матеріали. Також хочу зауважити, що жителі району, які вступають на  військову службу за контрактом, згідно з рішенням Ківерцівської районної ради,  з районного бюджету отримують одноразову грошову допомогу в розмірі п’яти тисяч гривен. Це також хороша підтримка родині на той період, поки годувальник отримає зарплату.

    За словами Валерія Ткачука, голови Ківерцівської райдержадміністрації, на даний час 12 мешканців краю, які уклали контракти, вже отримали так звані «підйомні». Ще шістьом допомогу з районної казни виплатять найближчим часом. Мало того, таку абсолютну позитивну ідею  підтримали й Ківерцівська міська, селищні та сільські ради району у сумах, залежно від можливостей місцевих бюджетів.

    До речі, підтримувати тих, хто взяв на себе відповідальність за подальшу долю країни й усвідомлено пішов у професійну армію, - абсолютно волинська ідея. Саме керівництво області видало «на гора» пропозицію щодо виплати «підйомних», яку взяли в роботу геть усі райони. І тут слід зауважити, що досвід волинян не лише оцінили на державному рівні, але з перейняли інші регіони.

    Нині ж чергова креативна ідея – діяльність рекрутингових центрів. І мета відповідної роботи не лише інформаційна та агітаційна. Вона – значно глибше, позаяк лише в такий спосіб безпосереднього спілкування можна достукатися до свідомості й врешті хоча б на дещицю, але змінити її, то – грунт для проростання зерен надміцного патріотизму й усвідомленні ідентичної приналежності.

    Режим «польової» роботи військових комісарів у кожному районі різний: якщо, до прикладу, у Любомлі рекрутингові центри працюють три дні на тиждень, то в Старовижівському р-ні – упродовж всього робочого тижня по п’ять годин. Головне, звісно, - результат. Чи не найкращі показники виконання завдань державної ваги щодо укомплектування війська контрактниками демонструють на Маневиччині. Свідомий люд краю йде і у професійну армію, і на строкову службу.

    - Пропагандистську роботу в кращому значення цього поняття, а особливо в період військового протистояння, не слід відкидати, - наголошує голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк. – І хочу наголосити, що такий шлях – доволі результативний. Зокрема, ми практикуємо виїзди міжвідомчої групи та групи оповіщення районного військового комісаріату, також безпосередньо виїжджаємо у найбільш складні населені пункти сільських, селищних рад, аби надавати практичну допомогу, проводимо роз’яснювальну роботу. З початку липня розпочали роботу ще й рекрутингові центри. Окрім того, вдалося налагодити чітку взаємодію та співпрацю між райдержадміністрацією, військовим комісаріатом, центром зайнятості населення та ГО «Маневицька районна організація ветеранів антитерористичної операції на сході України». Як результат - 28 осіб вирішили проходити службу за  контрактом.

    Попри те, що загальний показник Волині щодо контрактників не сягає 100%, фахівці говорять про помітні зрушення у ситуації загалом. А особливо у контексті зміцнення авторитету військового. Так цьогорічний строковий призов здивував навіть досвідчених військових комісарів, позаяк план, на відміну від попередніх чотирьох-п’яти років, виконали повністю. А це означає, що молоді люди усвідомлюють суть громадянського обов’язку й відтепер від тієї фрази не чутно надмірним, аж іронічним пафосом.

    - Поповнення українського війська професіоналами-контрактниками – чи не найголовніше завдання, яке ставить перед нами держава, - констатує голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Питання обороноздатності – ключові, бо всі решта втратять актуальність за умови наростання збройного протистояння. Сьогодні ворог зосередив на кордоні чималі силі – ударний кулак. Тож ми не можемо допустити, аби наші бойові частини були не укомплектовані. А тим більше, що невдовзі демобілізуються ті хлопці, які пішли на схід у п’яту чергу мобілізації. Їх треба кимось замінити. Ким? Контрактниками. Це найкращий варіант. Інакше слід чекати оголошення про чергову хвилю мобілізації. Аби посилити роботу щодо набору контрактників, за рішенням ради оборони області запровадили роботу рекрутингових центрів як осередків широкого інформування.

    Зрозуміло, що військо має бути професійним. До впровадження такої реформи слід бути готовими не лише економічно, але й у першу чергу психологічно. Остання складова, зокрема й передбачає активну інформаційну роботу. Черговий крок – крок до мирного завтра волиняни зробили.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 988
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua