16 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 18 січня 2018 14:12

    Про хід виконання у 2017 році Програми зайнятості населення Луцького району на період до 2017 року

    Протягом 2017 року до служби зайнятості звернулося 1964 пошукачі роботи, з них 561 мали статус безробітного  ( 189 - жінки, 145- молодь у віці до 35 років),  з них мали додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню 299 осіб.

    Загальна кількість наданих роботодавцями та зареєстрованих у центрі зайнятості вакансій у поточному році становила 2105 одиниць, з них 1416 вакансії укомплектовані за направленням служби зайнятості. Середня тривалість укомплектування вакансій становила 12 днів.  408 роботодавців заявили про потребу у робочій силі.

    Протягом  2017 року  працевлаштовано за сприянням служби зайнятості  1291 особу, у тому числі 215 зареєстрованих безробітних з них 12 учасників АТО.

    За рахунок надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності працевлаштовано 4 особи, в тому числі 2 особи з числа учасників АТО.

    За направленням служби зайнятості професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за звітний період проходили 87 осіб.

    Особлива увага приділяється особам з обмеженою працездатністю. У 2017 році соціальні послуги надавались 33 інвалідам, 10 осіб працевлаштовано,  8 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 5- пройшли професійне навчання, 8 перебуває на обліку на кінець звітного періоду.

    На кінець 2017 року з числа зареєстрованих безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, допомогу по безробіттю отримують 105 осіб.

    Взаємодія з роботодавцями відбувається шляхом відвідування підприємств з метою надання методичної та практичної допомоги в питаннях, що стосуються служби зайнятості, інформування про професійно-кваліфікаційний склад безробітних, зареєстрованих у центрі зайнятості, відповідно до профілю підприємства, підбору необхідних працівників з врахуванням особливостей конкретного виробництва та вимог роботодавця, професійної підготовки та перепідготовки безробітних з урахуванням потреб та вимог ринку праці, проведення для безробітних економічних екскурсій з метою ознайомлення з виробництвом, виїзних засідань «круглих столів», міні-ярмарок тощо.

    Результативною формою щодо пошуку претендентів на вакантні місця є проведення ярмарок вакансій, що дають можливість поспілкуватися роботодавцям та шукачам роботи. За допомогою ярмарок вдається у найкоротші терміни підібрати роботодавцям працівників. Зокрема, фахівцями центру зайнятості у поточному році було організовано і проведено 22 ярмарки вакансій за участю 28 роботодавців та 221 безробітного.

    У звітному році в рамках проведення «Дня відкритих дверей» на виробництві відбулося 10 економічних екскурсій, під час яких 130 безробітних мали змогу відвідати роботодавців, ознайомитись з історією виникнення підприємств, їх структурою, видами продукції, яка випускається, клієнтами – споживачами продукції, умовами виробництва, санітарними умовами праці, рівнем заробітної плати, можливостями працевлаштування та навчання на виробництві, вимогами до претендентів, гарантованим пакетом соціальних послуг для працівників, можливістю кар’єрного росту.

    Інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців спрямована на забезпечення гарантій державного соціального захисту від безробіття.

    З метою втілення в життя норм Закону України «Про зайнятість населення» служба зайнятості реалізує завдання щодо стимулювання підвищення зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць, в першу чергу для осіб, які недостатньо конкурентні на ринку праці, з наданням роботодавцю 100-відсоткової компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Протягом 2017 року компенсація єдиного соціального внеску здійснювалась роботодавцям за працевлаштування 39 осіб, в т. ч. 22 квотної категорії.

    Консультаційні послуги роботодавцям надаються як в індивідуальному порядку, так і на семінарах. У 2017 році районною службою зайнятості для 180 роботодавців проведено 30 інформаційних семінарів  різноманітної тематики. Під час заходів розглядаються найактуальніші питання у сфері праці та зайнятості населення, професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців, державних соціальних гарантій, передбачених законодавством, учасники ознайомлюються з положеннями нормативно-правових документів.

    Для ознайомлення зі змінами у законодавстві, поширення фахової інформації у 2017 році організовано 3 короткотермінові бліц-навчання для 37 працедавців району, у яких взяли участь представники Управління держпраці у Волинській області, Луцького об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Волинської області, Луцького відділення Управління виконавчої дирекції ФСС України у Волинській області, Управління соціального захисту населення Луцької райдержадміністрації. Темами для обговорення були: регламент дій роботодавців при прийомі на роботу; поняття трудового стажу при виконанні робіт (наданні послуг) за цивільно-правовим договором; сплата єдиного соціального внеску, умови та можливості його компенсації; оцінювання неформальних професійних знань; зміни до пенсійного законодавства; зміни у законодавстві у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків і профзахворювань; додержання вимог законодавства про працю при мобілізації працівників; підтримання конкурентоспроможності на ринку праці демобілізованих працівників, які були призвані на військову службу в особливий період, та інші.

    З метою напрацювання пропозицій щодо розширення функціоналу державної служби зайнятості та покращення співпраці із роботодавцями у січні 2017 року в Луцькому районному центрі зайнятості відбулася робоча нарада за участі голови та членів Луцького районного координаційного комітету сприяння зайнятості населення, представників влади району,  керівників ринкоутворюючих підприємств. Присутні ознайомлені з основними результатами роботи за 2016 рік, функціями служби зайнятості в умовах реформування: просвітництво,  консультування,  доступ до електронних сервісів, результатами проведених досліджень, переліком послуг, що надаються службою зайнятості та центрами професійно-технічної освіти. Учасники наради дізналися про функціональну оцінку державної служби зайнятості України, яка дана за результатами спільного дослідження ПРООН і МОП.

    З метою сприяння зайнятості населення, зменшення соціальної напруги, формування самодостатності територіальних громад, у зв’язку із змінами, що відбуваються при реформуванні служби зайнятості, у лютому 2017  року Луцьким районним центром зайнятості проведено робочу зустріч із головами сільських рад та територіальних громад. Під час заходу обговорено питання актуальних напрямків взаємної співпраці, перспективи розвитку місцевих громад в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, збільшення трудової міграції за кордон, підвищення мінімального рівня заробітної плати, шляхи, завдяки яким можна значно поліпшити економічні та соціальні умови проживання мешканців у громаді.

    На початку грудня 2017 року відбулося засідання координаційного комітету зайнятості населення на якому розглядались проблемні питання осіб з інвалідністю та їх вирішення, підведено підсумки виконання Програми зайнятості за 10 місяців 2017 року.

    Важливий напрямком роботи служби зайнятості – організація громадських та інших робіт тимчасового характеру, у яких взяли участь 119 осіб. З них: 75 осіб працювали на громадських роботах у сільських та селищних радах.

    У 2017 року рішеннями сесій 14 сільських, селищних рад на організацію громадських робіт у 2017 році передбачено кошти у сумі 156,8 тис. грн.

    Фактично громадські роботи організовано Баївською, Боратинською, Буянівською, Веселівською, Гіркополонківською, Заборольською, Лаврівською, Княгининівською, Несвічівською, Одерадівською, Піддубцівською, Смолигівською, Чаруківською сільськими радами та ОТГ. На оплату праці безробітних за  виконані роботи  використано  89,7 тис. грн. з Фонду ЗДССВБ та 89,7 тис. грн. з місцевих бюджетів.

    Безробітні виконували роботи по благоустрою територій, впорядкуванню місць поховання захисників Вітчизни, меморіалів, кладовищ, придорожніх смуг, виконувались будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери.

    Серед населення району проводиться широка профорієнтаційна робота, в тому числі і з учнівською молоддю. Цьому сприяють соціальні партнери, зокрема ГО «Волинські перспективи», ТзОВ «Територія бізнесу», Молодіжний центр праці, та інші. Упродовж  звітного періоду проведено 17 тренінгів для 230 безробітних.

    Фахівцями центру зайнятості, за підтримки соціальних партнерів,  проведено 15 профінформаційних семінарів (уроків) з учнями випускних класів в Заборольській, Гіркополнківській, Липинській, Княгининівській, Лищенській, Боголюбській, Несвічівській, Одерадівській, Чаруківській, Боратинській, Ратнівській  ЗОШ 1-111 ст., Гаразджанській, Буянівській, Промінській ЗОШ 1-11 ст., у яких взяли участь 528 учнів старших та випускних класів.

    В липні 2017 року  з дітьми, які відпочивали у ДПЗОВ «Ровесник» за сприяння представника ВОГМО "Волинський інститут підтримки та розвитку громадських ініціатив" Дацик Зарини проведено захід на тему:«Відпочиваємо та професію вибираємо» та профдіагностичне тестування для визначення професійної спрямованості за методикою "Магеллано" та у таборі відпочинку «Сонячний» проведено гру-змагання "Година Коду".Інформування щодо легальної зайнятості. Ознайомлення дітей з основами програмування, з видами професій та проведення профдіагностичного тестування для визначення професійної спрямованості, інформування про тестування за методикою "Магеллано". Тема:"Цікаве кодування. Інформаційні технології". Цільова аудиторія: діти, які відпочивають у таборі.  Провели захід представник Луцького районного центру зайнятості та менеджер проектів ГО "Волинські перспективи" Литвина Н.В.

    За 2017 рік зареєстрованим безробітним та зайнятому населенню надано 13408 інформаційних, профконсультаційних та профорієнтаційних послуг.

    Для оперативного сприяння працевлаштуванню безробітних в районному центрі зайнятості відбулося 45 семінарів  з загальних питань та стану ринку праці, у яких взяло участь 200 осіб та 59 семінарів з техніки пошуку роботи на теми: «Використання джерел інформації про вакансії», «Підготовка резюме», «Співбесіда з роботодавцем», у яких взяло участь 595 осіб.

    Для військовослужбовців та учасників АТО, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості, проведено 11 семінарів, у яких взяло участь 102 особи.

    Окрім того, в останній четвер кожного місяця, при Луцькому районному центрі зайнятості продовжує діяти Клуб учасників АТО. Зустрічі відбуваються за участю представників соціальних партнерів, юристів, законодавців, інших фахівців, які можуть надати корисну інформацію для колишніх військовослужбовців.

    Інформацію про сучасну військову службу  за  контрактом фахівці Луцького РЦЗ спільно з представниками  Луцького міськрайонного об’єднаного військового комісаріату систематично доводять на семінарах з орієнтації на службу у Збройних Силах України. З початку року проведено 8 семінарів, у яких взяли участь 63 безробітних. Окрім того безробітних, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості ознайомлюють з умовами контрактної служби в індивідуальному порядку.

    Відомості щодо працевлаштування на контрактній основі розміщені в інформаційному секторі та на стендах центру зайнятості. Також відповідні матеріали  розташовані у приміщеннях соціальних партнерів та місцях масового скупчення громадян.

    У співпраці з соціальними партнерами в районі активно функціонують  проекти: «Зимова аграрна школа», «Школа підтримки культури та туризму», «Школа безпеки та порядку».

    Освітній проект «Зимова агрошкола» реалізовується для підвищення поінформованості сільських жителів про новітні технології вирощування овочевих,  плодово-ягідних культур, вирощування грибів, садівництва; сприяння підвищенню конкурентоспроможності жителів сільської місцевості; допомоги у правильній організації та ведення особистого селянського господарства; започаткування власної справи; підвищення якості продукції відповідно до світових стандартів, отримання високих врожаїв.

    Враховуючи позитивний досвід реалізовується 10 сезон проекту 2017-2018.

    З листопада 2016 року по квітень 2017 року на різні сільськогосподарські теми проведено 16 семінарів, у яких взяли участь 222 безробітних.

    В рамках реалізації освітнього проекту «Школа підтримки культури і туризму» в районному центрі зайнятості проводились робочі зустрічі з сільськими головами, підприємцями в галузі зеленого туризму з питань перспектив розвитку туризму в районі, відродження та розвитку народних ремесел.

    Для підтримки та реалізації проекту «Школа безпеки та порядку» проведено 8 семінарів на тему: «Здоровий спосіб життя-запорука професійних успіхів», у яких взяло участь 109 осіб з числа безробітних. Семінари проводяться за підтримки соціальних партнерів, які забезпечують безпеку життєдіяльності громадян.

    Центр зайнятості-центр інформації про вільні робочі місця.

    Щомісяця актуальні  вакансії розміщуються на сторінках районної газети «Слава праці», на сайті РДА. Вакансії з високим рівнем заробітної плати демонструються на «біжучій стрічці» Волинського обласного центру зайнятості, розміщені та систематично оновлюються на інформаційних стендах служби зайнятості,  у сільських, селищних радах, в інтернет-ресурсах.

    Робота фахівців районної служби зайнятості висвітлюється на офіційному сайті Волинської обласної служби зайнятості, Луцької районної державної адміністрації, у районній газеті «Слава праці». Упродовж поточного року оприлюднено 241 інформацію з питань зайнятості населення, ринку праці і діяльності служби зайнятості.

    Під час надання соціальних послуг забезпечується індивідуальний підхід до кожного безробітного, з урахуванням його професійних потреб та можливостей відповідно до специфіки районного ринку праці.

    На ринку праці району і надалі залишається проблема професійно-кваліфікаційні диспропорції між попитом та пропозицією робочої сили. Для пом’якшення ситуації на ринку праці служба зайнятості вживає заходи в межах своєї компетенції та чинного законодавства України.

    Єдиний інформаційний простір служби зайнятості України дає змогу підвищити рівень автоматизації процедур і технологічних операцій.

    Служба зайнятості постійно використовує нові форми та методи роботи для збалансування інтересів роботодавців і пошукачів місця праці. Задля цього вдосконалює форми роботи. Це введення в дію нового Регламенту роботи  центрів зайнятості щодо задоволення потреб клієнтів, використання безробітними відео резюме, SKUPE-співбесіди, електронної черга та інших новітніх форм роботи.

    Директор ЛРЦЗ                                                                І.Овадюк

    Переглядів 1024
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua