24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 10 листопада 2016 12:41

    Управління Державної казначейської служби України у Луцькому районі Волинської області інформує

    Органи Казначейства утворені і діють відповідно до законодавчо-нормативних актів України, які регламентують бюджетний процес в нашій країні.

    Зокрема, відповідно до Положення про Державну казначейську службу України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року №460/2011, Державна казначейська служба України (Казначейство України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів України (далі - Міністр).

    Казначейство України входить до системи органів виконавчої влади та утворюється для реалізації державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.

    Казначейство України є учасником системи електронних платежів Національного банку України.

    Отже, органи казначейства, з однієї сторони є органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів і слідкують за цільовим і ефективним використанням бюджетних коштів, з другої сторони вони виступають як банківська установа, яка здійснює розрахунково-касові операції з бюджетними коштами (“бюджетний банк”).

    Для здійснення розрахунково-касових операцій з бюджетними коштами в органах казначейства, як і в будь якій банківській установі, відкриваються певні види рахунків, на які зараховуються доходи (податки, збори, митні платежі та інші надходження) і з яких здійснюється видатки (утримання бюджетних установ, перерахування пільг, допомог, субсидій і інших виплат визначених чинним законодавством а також здійснення фінансування різних бюджетних програм (по соціально-економічному розвитку територій, обороноздатності країни, програми в освітній і медичних галузях і т.п.)

    Всі рахунки, які обслуговуються органами казначейства, відкриваються на ім'я певної установи, організації, підприємства, тощо, тобто на власника рахунку. Рахунки відкриваються в розрізі кодів бюджетної класифікації, затведженої наказом Міністерства фінансів України від від 14 січня 2011 року №11, яка налічує орієнтовно більше 1200 кодів а також в розрізі всіх бюджетів (державного, обласного, районного, міського, селищного, сільського бюджетів та/або бюджету об'єднаної територіальної громади).

    На сьогоднішній день, в Управління Державної казначейської служби України у Луцькому районі Волинської області знаходиться на обслуговуванні понад 26 тисяч рахунків.

    Для широкого кола користувачів зазначемо, що для здійснення тих чи інших операцій необхідно знати лише реєстраційні рахунки і для зручності вони поділяються на дохідні і видаткові.

    Дохідні рахунки — рахунки для зарахування на них податків, зборів, митних платежів та інших надходжень до різних видів бюджетів (державного, обласного, районного, міського, селищного, сільського бюджетів та/або бюджету об'єднаної територіальної громади).

    Хочемо зварнути особливу увагу, що для перерахування до бюджету тих чи інших платежів необхідно чітко знати банківські реквізити, зокрема МФО банку, код ЕДРПОУ бюджету, код платежу згідно бюджетної класифікації, затведженої наказом Міністерства фінансів України від від 14 січня 2011 року №11 та № рахунку.

    Для отримання всіх необхідних банківських реквізитів платнику необхідно звернутись до відповідного органу, який здійснює контроль і адміністрування даного виду платежу. Перелік податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету визначається відповідно до переліку кодів бюджетної класифікації в розрізі органів, що контролюють справляння надходжень бюджету і визначений у Додатку до постанови Кабінету Міністрів України
    від 16 лютого 2011 р. №106.

    Наголошуємо, що думка про те що всі рахунки відкриті в Казначействі і тому органи казначейства мають знати куди і які види платежів зараховуються, є хибної. Органи казначейства здійснють тільки касове обслуговування цих рахунків і тому банківських реквізитів щодо перерахування тих чи інших платежів не надають.

    Для уникнення непорозумінь, оперативного зарахування, надходження, виплати або  повернення бюджетних коштів Управління Державної казначейської служби України у Луцькому районі Волинської області звертає Вашу увагу на необхідності зазначення чітких і вірних банківських реквізитів. В разі невпевненості або сумнівів щодо наявних банківських реквізитів необхідно звернутись до відповідних органів, які  здійснють контроль і адміністрування даного виду платежу.

    Управління Державної казначейської служби України у Луцькому районі

    Переглядів 2370 Останнє редагування Понеділок, 19 березня 2018 12:08
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua