05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 23 лютого 2015 16:49

    Луцьким районним центром зайнятості 19 лютого 2015 року проведено бліц-навчання для голів

    Луцьким районним центром зайнятості 19 лютого 2015 року проведено бліц-навчання для голів та бухгалтерів сільських, селищних рад. Метою даного заходу було ознайомлення представників місцевих органів влади зі змінами, внесеними до деяких законодавчих актів України, зокрема, законодавства про працю, про соціальне страхування, податкового законодавства. Також програма бліц-навчання включала питання організації громадських робіт та забезпечення гарантій зайнятості неповнолітніх та дітей-сиріт.

    У заході брали участь заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці Авраменко С.З., директор Луцької міжрайонної виконавчої дирекції ВОВ ФСС з ТВП Денисюк Л.А., І-ий заступник начальника Управління Пенсійного фонду України в Луцькому районі Романчук А.Я., заступник начальника відділу адміністрування єдиного внеску Луцької ОДПІ Головного управління ДФСУ у Волинській області Пілецька Н.Я., начальник Управління фінансів Луцької райдержадміністрації Бусель Л.В., головний спеціаліст Служби у справах дітей Луцької райдержадміністрації Христін Р.В., економіст Територіального центру соціального обслуговування Луцького району Лавренюк І.С. та 27 представників 24-ох сільських, селищних рад району.

    Директор Луцького районного центру зайнятості Овадюк І.А. привітала всіх присутніх, висловила загальну думку щодо необхідності такого заходу та надала слово заступнику начальника відділу адміністрування єдиного внеску Луцької ОДПІ Головного управління ДФСУ у Волинській області Пілецька Н.Я.

    Пілецька Н.Я. повідомила про ряд змін у законодавстві, які торкнулися розмірів фінансових санкцій, розширення їх переліку, а також нарахування та сплати єдиного внеску. Податківець на прикладах роз’яснила особливості нарахування та утримання ЄСВ в окремих випадках, зокрема, у яких випадках не потрібно застосовувати вимогу щодо нарахування ЄСВ не менше мінімального розміру, для працівників, які працюють за сумісництвом або в умовах суміщення професій, тих, які знаходяться у відпустках без збереження заробітної плати та інші випадки. Відповіла на запитання присутніх, які стосуються допущення до роботи працівників в частині процедури повідомлення фіскальних органів про оформлення трудових відносин з працівником.

    Заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці Авраменко С.З. ознайомила присутніх з новелами трудового законодавства, а саме, передбаченою процедурою прийняття на роботу працівників, відповідальністю та величиною штрафних санкцій за порушення у сфері праці і зайнятості, встановленими Кодексом законів про працю України. Підкреслила важливість додержання законодавства про працю.

    Начальник Управління фінансів Луцької РДА Бусель Л.В. підняла питання щодо правильного оформлення місцевими органами влади трудових відносин із працівниками, які працюють в умовах неповної зайнятості та вимушеного простою не з вини працівника, а також сезонними працівниками, на яке отримала вичерпну відповідь представника Територіальної інспекції з праці.

    Директор Луцької міжрайонної виконавчої дирекції ВОВ ФСС з ТВП Денисюк Л.А. повідомила про утворення з 01.01.2015 єдиного Фонду державного соціального страхування шляхом злиття Фондів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків, а також набуття чинності Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Корисною для присутніх стала інформація про зміни розмірів окремих видів допомог (по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах) та термінів подання лікарняних листів.

    І-ий заступник начальника Управління Пенсійного фонду України в Луцькому районі Романчук А.Я зосередила увагу присутніх на типових помилках та коректності заповнення звіту про суми нарахованого доходу та єдиного внеску застрахованих осіб, відповіла на поставлені питання.

    Головний спеціаліст Служби у справах дітей Луцької районної держадміністраціїХристін Р.В. проінформувала присутніх про порядок прийняття неповнолітніх на роботу, надання відпусток, озвучила перелік робіт, на яких забороняється застосування праці неповнолітніх (рекомендації Конвенції ООН № 182, ст. 190 КЗпП України). Повідомила про перевірки, здійснені Службою у 2014 році, та необхідні документи, які надає ПОУ під час її проведення.

    Директор центру зайнятості Овадюк І.А. розповіла про послуги, які надаються неповнолітнім, наголосивши, що першочерговим завданням служби є спрямування таких безробітних на професійне навчання для здобуття професії. З цією метою проводиться вивчення здібностей молоді. Головним завданням є допомога сучасній молоді свідомо підійти до вибору майбутньої професії в залежності від індивідуальних психологічних схильностей, показати реальну ситуацію на ринку праці.

    Одним із питань, яке розглядалось під час бліц-навчання, це організація громадських робіт, які є додатковим стимулюванням мотивації до праці, матеріальною підтримкою безробітних та організовуються в інтересах територіальної громади.

    Директор центру зайнятості звернулась до присутніх із проханням про позитивне вирішення питання щодо виділення коштів з місцевого бюджету для цього виду суспільно корисних оплачуваних робіт, повідомила, що проект розпорядження про громадські роботи з розширеним переліком робіт знаходиться на розгляді в райдержадміністрації.

    Особливу увагу слід звернути на залучення до таких робіт внутрішньо переміщених осіб, які не мають постійної роботи та заробітку, з метою можливості отримання ними тимчасової грошової підтримки.

    На завершення директор Центру подякувала всім за участь.

    Кожен учасник навчання отримав набір матеріалів, що містив витяги із нормативних актів про зайнятість населення та інші матеріали з питань, піднятих на заході.

    Переглядів 1174 Останнє редагування Вівторок, 24 лютого 2015 08:34
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua