20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 16 січня 2020 16:06

    Надання соціальних послуг з лікування застрахованим особам та членам їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за 2019 рік

           Луцьким відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, починаючи з 01 січня 2018 року, проводиться забезпечення застрахованих осіб соціальними послугами з реабілітаційного лікування відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого Постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 року №39.

             Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і спрямована на відновлення здоров’я працюючих. Право на проходження курсу відновного лікування на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за рахунок коштів Фонду мають усі працевлаштовані особи. 

               Застрахована особа перебуває на стаціонарному лікуванні у медичному закладі та за рекомендацією лікуючого лікаря, за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії закладу має потребу в подальшому лікуванні за визначеним профілем медичної реабілітації. Спеціаліст відділення Фонду, якому повідомили про хворого, за місцем лікування інформує цю особу про порядок забезпечення лікуванням та допомагає оформити заяву для проходження реабілітації. Рішенням ЛКК надається висновок про потребу отримання медичної реабілітації, що надається за рахунок коштів Фонду, терміном до 24 днів. Протягом одного робочого дня працівник Фонду узгоджує з вибраним санаторно-курортним закладом можливість прийому на лікування та інформує застраховану особу про згоду або вмотивовану відмову прийняти її на лікування (якщо є протипоказання до лікування, в такому разі пропонується вибрати інший заклад).

              Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу із жіночої консультації.

               Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції, має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.

                 Після узгодження терміну заїзду до санаторно-курортного закладу, оформляється тристоронній Договір (між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом) про відшкодування Фондом санаторно-курортному закладу витрат за надані послуги із реабілітаційного лікування, який передається застрахованою особою до цього закладу для оформлення. На період лікування в реабілітаційному відділенні медичний заклад видає хворому листок непрацездатності, за яким виплачується за рахунок коштів Фонду допомога по тимчасовій непрацездатності.

    Фонд соціального страхування України фінансує медичну реабілітацію за такими профілями:

    – нейрореабілітація;

    – м’язово-скелетна реабілітація;

    – кардіо-пульмонарна реабілітація;

    – медико-психологічна реабілітація учасників АТО;

    – реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

    – реабілітація при порушенні перебігу вагітності;

    – інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

    За 2019 рік Луцьким відділенням за кошти Фонду послуги з відновлювального лікування (медичної реабілітації) після перенесених захворювань, травм  у санаторно-курортних закладах надано 72 застрахованим особам . Зокрема за такими основними профілями лікування: нейрореабілітація: - 10; м’язово-скелетна реабілітація: - 26; кардіо-пульмонарна реабілітація - 26;  реабілітація при порушенні перебігу вагітності - 3; інша (соматична) реабілітація: - 7 . Загальна сума витрат на  лікування застрахованих осіб у санаторно-курортних закладах за 2019 рік склала 636,9 тис. грн.

    Постановою правління Фонду соціального страхування України від 26.12.2019 року №11 затверджено Граничні витрати на відшкодування вартості одного ліжко-дня  лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу для застрахованої особи або члена її сім’ї (дитини у супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікуна, піклувальника) на 2020 рік:

    Для застрахованої особи – 633,00 грн, з ПДВ. Для застрахованої особи, яка є особою з інвалідністю – 528,00 грн, без ПДВ. Для супроводжуючої особи- 443,00 грн, з ПДВ.

    Переглядів 852 Останнє редагування Четвер, 16 січня 2020 16:08
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua