20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Вівторок, 26 листопада 2019 15:55

    До Міжнародного дня людей з інвалідністю

    Щороку 3  грудня у Міжнародний день людей з інвалідністю уся світова спільнота ще раз переосмислює все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і консолідує спільні зусилля задля їх гармонійної інтеграції у сучасне суспільство.                                                                         

            Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, що потребують захисту та підтримки. Люди з особливими потребами – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і хто допомагає.

            Цей День є особливою датою в календарі. Це — день сильних духом людей! День тих, кого не зламала доля та певні обставини! День особливої уваги до незламних духом!

            Сьогодні під страховим захистом Луцького відділення  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області перебувають 167  інвалідів  внаслідок трудового каліцтва, яким   здійснюються страхові виплати. Серед них 8 інвалідів І групи, 34 інваліди ІІ групи, 125 інвалідів ІІІ групи. Опікується відділення і вирішенням проблем людей з інвалідністю-вимушених переселенців, які тимчасово переселилися з  районів проведення антитерористичної операції.

              Фонд соціального страхування України гарантує зазначеній категорії громадян страхові виплати та забезпечення широким спектром медико-соціальних послуг, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, організацію якісного, вчасного та цілеспрямованого лікування потерпілих внаслідок виробничої травми або професійного захворювання, медичної реабілітації, спрямованої на відновлення порушених чи втрачених функцій організму та відновлення оптимального фізичного і соціального рівня життєдіяльності потерпілих.

              Луцьке відділення Фонду протягом 11 місяців 2019 року профінансувало  щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві  на суму  5,7 млн. грн., страхові  виплати одноразової допомоги потерпілим в разі стійкої втрати професійної працездатності на суму 77,71 тис.  грн. 6 особам та надало медичну та соціальну допомогу на суму 773,84 тис. грн.

                Пріоритетом у роботі Фонду соціального страхування України є реалізація політики Уряду щодо адресності програм соціального захисту населення.  З 2017 року діє новий Порядок відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, головною особливістю якого є надання права потерпілому на виробництві, якому за висновком МСЕК визначено санаторно-курортне лікування, самостійно обирати санаторно-курортний заклад будь-якого регіону країни за своїм вибором, включаючи місцеві санаторії. За 2019 рік Луцьким відділенням Фонду було оздоровлено у санаторно-курортних закладах 19 інвалідів трудового каліцтва на суму 257, 17  тис. грн.

              Обов’язок працівників  Луцького відділення Фонду — допомагати людям, які зазнали травми на виробництві. Допомагати не лише матеріально, а й, насамперед, своєю увагою і чуйністю, добрим словом і конкретною справою.

    Фондом соціального страхування України організовується Всеукраїнська спартакіада «Сила духу»,  яка була започаткована у 2013 році й проходить щорічно серед потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва.

    25 червня 2019 року управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області були проведені відбірні регіональні змагання Всеукраїнської спартакіади «Сила духу»,  в яких 54 учасники з різних районів області отримали змогу позмагатись у спортивно – розважальному комплексі « Адреналін СІТІ ».Переможці відбірних змагань взяли участь у фінальних змаганнях Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці « Сила духу » у м. Ужгороді, де вибороли загальнокомандне 5 місце.

     Головною метою таких заходів  є соціальна реабілітація  і створення умов для повернення осіб з інвалідністю до активного життя, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві.

              Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю Луцьке відділення Фонду звертається до роботодавців з переконливим проханням проявити в цей день небайдужість та милосердя  до  таких працівників, допомогти матеріально, вселити їм надію на позбавлення  самотності, залучення до активного способу життя, на відновлення працездатності та здоров’я в цілому.

             З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю  Луцьке відділення Фонду засвідчує свою повагу та захоплення, бажає людям з інвалідністю міцного здоров’я, оптимізму і впевненості в своїх силах, незламного духу, спокою і добра у серці, родинного затишку, заслуженої шани і вдячності людей. Запевняємо, що працівники Луцького  відділення Фонду і надалі будуть робити все можливе, щоб  інваліди  праці якнайбільше залучалися до активного способу  життя, отримували  постійну та гідну допомогу   у моральній,  фізичній і соціальній реабілітації.

    Переглядів 683
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua