29 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 03 серпня 2023 10:54

    Звіт про роботу служби у справах дітей Луцької районної військової адміністрації

    Станом на 01 липня 2023 року року на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації, перебуває 38 дітей, які підлягають усиновленню, з них 9 дітей поставлено на облік у І півріччі 2023 року.  Із загальної кількості 35 дитина влаштована в ПС та ДБСТ, 2 - тимчасово влаштовані в сім’ї родичів, знайомих, 1 – навчається в ПТУ.

    Загальна кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (піклуванням) станом на 01.07.2023 року – 154 дитини. З них: 153 дитини проживають в сім’ях опікунів, піклувальників, одна дитина перебуває в навчальному закладі на повному державному утриманні, з них: 7 дітей-інвалідів. Протягом першого півріччя 2023 року громадянами було встановлено опіку на 15 дітьми-сиротами та дітьми позбавлених батьківського піклування та  відбулося 8 фактів зняття (припинення) опіки, піклування.

    За шість місяців 2023 року було усиновлено громадянами України одну дитину, на розгляді  в судах Волинської області знаходиться заява громадян щодо усиновлення 1 малолітньої. Забезпечено участь представника служби у справах дітей у судових засіданнях, підготовлено відповідні документи та висновки.

    В районі проживає 53 родини, які усиновили та виховують 69 дітей, за якими здійснюється нагляд згідно вимог законодавства. За перше півріччя 2023 року було відвідано за місцем проживання 10 сімей (12 дитини), складено та підписано звіти про умови проживання та виховання усиновлених дітей.

    Службою у справах дітей розглянуто 18 звернень щодо внутрішньосімейного усиновлення, перевірено документи, підготовлено висновки про доцільність усиновлення 15 дітей.

    Станом на 01 липня 2023 року перебуває 3 сімейних пари на обліку, які пройшли навчання  у  Волинському обласному центрі соціальних служб, надано 2 висновки служби у справах дітей про можливість бути усиновлювачами. Знято з обліку 1 сімейну пари ( у зв’язку з усиновленням).

    На території району функціонують 12 прийомних сімей, в яких виховується 26 прийомних дітей та 11 дитячих будинків сімейного типу, батьки-вихователі з яких опікуються 77 дітьми-вихованцями.

    Протягом першого півріччя 2023 року здійснено ряд виїздів з метою перевірки стану виховання, утримання і проживання дітей в прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу. Спільними перевірками із працівниками служб у справах дітей територіальних громад району охоплено усі прийомні сім’ї і дитячі будинки сімейного типу, про що складено відповідні акти. Порушень прав дітей не виявлено.

    За кордоном продовжують перебувати в евакуації 2 дитячих будинки сімейного типу і 1 прийомна сім’я. Відбувається постійна комунікація з батьками-вихователями і прийомними батьками через засоби електронного зв’язку з метою надання методичної допомоги і консультацій, а також контролю за утриманням, навчанням евакуйованих підопічних.

    Протягом  6 місяців 2023 року відбувалося наповнення справ прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, які функціонують на територіях селищних, сільських рад району звітами про стан утримання, виховання і розвитку дітей за 2022 рік, довідками про проходження навчання з метою підвищення виховного потенціалу батьками-вихователями і прийомними батьками, актами обстежень умов проживання, тощо.

    Постійно здійснюється внесення актуальної інформації в електронно-облікові картки прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу в ЄІАС «Діти».

    У першому півріччі 2023 року розпорядженнями голови районної військової адміністрації виведено із дитячих будинків сімейного типу – 3 дітей, з прийомної сім’ї  - 1 дитину. Припинено функціонування 1 прийомної сім’ї. 2 дитячих будинки сімейного типу поповнено 5 вихованцями.

    На профілактичному обліку перебуває 66 дитини.

    Протягом 6 місяців поставлено на облік 8 дітей, що проживають в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків,  сформовано індивідуальні плани по кожній дитині, знято 4 дитини, які перебували в складних життєвих обставинах, у зв’язку із зникненням підстав перебування на обліку. 

    Протягом першого півріччя 2023 року працівниками служби постійно надавалась методична та практична допомога територіальним громадам району щодо обліку   дітей,  які перебувають у складних життєвих обставинах, затвердження індивідуальних планів роботи з ними, обстеження умов проживання та поновлення даних в їх особових справах. З цією метою здійснено 40 виїздів у територіальні громади району та безпосередньо у сім’ї, в яких проживають діти. 

    Постійно здійснюється  контроль  за веденням обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження  у    територіальних громадах району через базу даних ЄІАС «Діти».

    Забезпечено своєчасне поновлення інформації про   дітей,   які опинились в складних життєвих обставинах в обліково-статистичних картках: відомостей про стан здоров’я, освіту, зміну  форми влаштування, місце проживання, завантаження  фотокарток  дітей,  облік, редагування, пошук, перегляд і використання даних у межах наданих прав доступу до ЄІАС «Діти».

    Постійно оновлюється рубрика служби у справах дітей на сайті Луцької районної державної адміністрації.

    За 6 місяців 2023 року розглянуто 47 усних та 30 письмових звернень громадян, під час яких надано консультації з питань соціального та правового захисту дітей Відповіді надані в законом визначені терміни, порушень законодавства не було.       

    Здійснення контролю за виконанням документів здійснюється шляхом відміток про їх фактичне виконання в системі електронного документообігу «АСКОД»  (вхідних - 349, вихідних - 96).

    Підготовлено 5 протоколів нарад при заступнику голови райдержадміністрації. Проведено 8 нарад при начальнику служби з працівниками ССД,  де розглядалися питання, що належать до діяльності служби, підвищенню ефективності  роботи органів опіки та піклування і т.д.

    Систематично працівники служби надають методичну, практичну та консультаційну допомогу  службам у справах дітей територіальних громад у вирішенні питань соціального та правового захисту дітей.

    В службі у справах дітей функціонує Єдина інформаційна аналітична система «Діти» в якій надано доступ 4 користувачам та адміністратору безпеки районного рівня.

    Забезпечено своєчасне внесення інформації та виявлення порушень в електронних картках дітей, які стоять на обліку ССД сільських, селищних територіальних громад Луцького району та усунення виявлених недоліків. Службою у справах дітей перевірено ведення та наповнення усіх електронних карток дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, сімей потенційних опікунів, піклувальників. Крім того, до єдиної інформаційно – аналітичної системи «Діти» завантажено анкети дітей, які підлягають усиновленню та кандидатів в усиновлювачі.

    Переглядів 205
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua