20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 05 лютого 2015 14:17

    Проект розпорядження голови райдержадміністрації, що підлягає обговоренню "Про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру на 2015 рік"

    Проект розпорядження

     

    ЛУЦЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

    ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

    РОЗПОРЯДЖЕННЯ

        лютого  2015 року                     м.Луцьк                                       №

    Про організацію громадських

    та інших робіт тимчасового

    характеру на 2015 рік

    Відповідно до статей 6, 13, 24, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації, статті 31 Закону України «Про зайнятість населення», Постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 175 «Про затвердження Порядку  організації  громадських та інших робіт тимчасового характеру», Указу Президента України від 16 січня 2013 року № 19/2013 «Про Державну службу зайнятості України», враховуючи необхідність додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб населення району і виконання ними на добровільних засадах громадських та інших робіт тимчасового характеру:

    1.Проводити у 2015 році організацію громадських робіт в інтересах територіальних громад районною державною адміністрацією, виконавчими комітетами сільських та селищних рад за участю Луцького районного центру зайнятості.

    2. Затвердити Перелік видів громадських робіт (згідно з додатком), що задовольняють супільні потреби територіальної громади та організовуються районною державною адміністрацією, виконавчими комітетами сільських та

    селищних рад за участю Луцького районного центру зайнятості, на договірних засадах у 2015 році, за такими критеріями:

     1) мають тимчасовий характер і для їх організації не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії;

     2) можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня;

     3) мають економічну, соціальну та екологічну користь для регіону;

     4) надають можливість тимчасового працевлаштування безробітних на роботи, що не потребують додаткової спеціальної, освітньої та кваліфікаційної підготовки.

    3. Фінансування громадських робіт здійснювати за рахунок коштів державного, обласного, районного та місцевих бюджетів, роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел, а у разі залучення зареєстрованих безробітних до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснювати пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

    4. Рекомендувати головам сільських та селищних рад Луцького району, при плануванні бюджетів сільських та селищних рад передбачати кошти для організації громадських робіт з місцевого бюджету у 2015 році.

    5. Надавати, при необхідності. працівникам у разі втрати ними частини

    заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення до 50 відсотків передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин за їх бажанням місця для участі у громадських роботах, у тому числі тих, що оплачуються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, у межах строку зупинення (скорочення) виробництва.

    6. Роботодавцям району протягом 2015 року при залученні безробітних до робіт тимчасового характеру, які не можуть бути використані як постійні робочі місця та вакансії, в обов’язковому порядку проводити укладення трудових договорів на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів по одній особі.

    7. Фінансування організації робіт тимчасового характеру здійснювати за рахунок коштів роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел.

    8. Юридичному сектору апарату районної державної адміністрації (В.Довганюк) забезпечити у п’ятиденний термін подання розпорядження на державну реєстрацію в Луцьке районне управління юстиції.

    9. Відділу інформаційної діяльності, інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації (Т.Тирилюк) оприлюднити це розпорядження у районній газеті «Слава праці».

    10. Установити, що дане розпорядження набирає чинності з моменту його державної реєстрації та оприлюднення в районній газеті «Слава праці».

    11. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови

    райдержадміністрації від 31.03.2014 року № 102 «Про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру на 2014 рік», зареєстроване в Луцькому районному управлінні юстиції 07 квітня 2014 року за № 2/118.

    12. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

    Голова                                                                                  І.ЯРМОЛЬСЬКИЙ

    Овадюк, 719597

     

                                                                                 ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                  Розпорядження        голови

                                                                                  районної державної адміністрації

                                                                                          .02. 2015  №  

        

                                                                                     

    ПЕРЕЛІК

    видів громадських робіт, що відповідають потребам територіальної громади і задовільняють суспільні потреби територіальної громади, організовуються державною адміністрацією, виконавчими комітетами сільських та селищних рад за участю Луцького районного центру зайнятості, на договірних засадах у 2015 році

    1. Упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни і утримання у належному стані цвинтарів.

    2. Роботи по благоустрою та озелененню території населених пунктів, об’єктів соціальної сфери, кладовищ, зон відпочинку і туризму, культових споруд, пам’яток архітектури, історії та культури, по приведенню придорожньої інфраструктури населених пунктів (парканів, огорож, вуличного освітлення, пам’ятників, обелісків та інше) у належний стан.

    3. Роботи з відновлення та догляду заповідників, пам’яток архітектури, історії та культури.

    4. Робота в музеях та в бібліотеках з відновлення бібліотечного фонду, роботи в архівах з документацією.

    5. Благоустрій територій після закінчення будівництва, прибирання будівельного сміття.

    6. Благоустрій території населених пунктів з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

    7. Виконання кваліфікованих та некваліфікованих робіт з ремонту або реконструкції об’єктів соціальної сфери (дитячих дошкільних закладів, спортивних майданчиків, закладів культури та охорони здоров’я, інших об’єктів соціальної сфери).

    8. Роботи, пов’язані з обслуговуванням шкіл, впорядкування прилеглих до них територій, виконанням підсобних та допоміжних робіт.

    9. Роботи пов’язані з ремонтом тепло та водопостачання, вулично – дорожньої мережі на території сільських та селищних рад.

    10. Роботи з відновлення та розчищення природних джерел, виявлення заторів з деревної рослинності, що впала в русла річок, очищення русел річок від затоплених дерев, середнього та густого чагарнику, а також ліквідації загрози обвалів у русла річок дерев, що ростуть на їх берегах, з метою виконання природоохоронних заходів.

    11. Вирубка чагарників вздовж доріг, водоймищ, річок та меліоративних каналів.

    12. Роботи по супроводу інвалідів по зору з дитинства в місця, відвідування яких необхідні їм для повноцінного життя.

    13. Роботи пов’язані з укріпленням дамб, водогінних споруд, проведення меліорації, що проводяться на території сільських та селищних рад.

    14. Догляд та надання допомоги особам похилого віку, ветеранам війни, інвалідам, дітям-сиротам, а також догляд за хворими в закладах охорони здоров’я та допоміжні роботи в домах для людей похилого віку, у т. ч. що здійснюється благодійними фондами та громадськими організаціями.

    15. Роботи по заготівлі дров для одиноких, малозабезпечених громадян, сім’ям призваних, поранених та загиблих військовослужбовців у зоні АТО.

    16. Роботи пов’язані з ремонтом приватних житлових будинків одиноких осіб похилого віку, ветеранів війни, інвалідів, що проводяться за рішенням органів місцевого самоврядування.

    17. Посадка насаджень лісових масивів, насаджень вздовж шляхів, у місцях відпочинку та догляд за ними.

    18. Роботи з інформування населення стосовно порядку отримання житлових субсидій.

    19. Проведення робіт з інформування населення щодо запобігання порушень громадського порядку та безпеки життєдіяльності населення.

    20. Роботи з благоустрою та впорядкування територій щодо збереження властивостей природно – територіальних комплексів для оптимального

    використання природного потенціалу земель, вод, рельєфу та рослинності з метою зменшення негативних наслідків можливих паводків, запобігання затопленню і підтопленню територій населених пунктів, сільськогосподарських угідь, загибелі на них врожаю.

    21. Роботи по облаштуванню громадських вбиралень у місцях зупинок міжміського громадського транспорту вздовж автомобільних доріг державного значення та на території рекреаційних зон.

    22. Роботи по проведенню знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев у смугах відводу автошляхів, а також забезпечення видалення самосійних і порослевих дерев, а також прибирання після проведення даних робіт.

    23. Інші види робіт, що сприяють соціально-економічному розвитку територіальної громади, мають економічну, соціальну та екологічну користь для району.

     

    Заступник керівника апарату –

    начальник відділу організаційно-

    кадрової роботи районної

    державної адміністрації                                                                В. Калитюк

    Переглядів 2393 Останнє редагування Четвер, 05 лютого 2015 14:56
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua