27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Вівторок, 07 травня 2019 15:54

    Шановні громадяни! Варто знати про дії в надзвичайних ситуаціях!

    Останнім часом тероризм, як використання крайнього насильства та погроз насильством для досягнення суспільних та політичних цілей став однією з головних проблем людства, зокрема України. Серед зовнішніх та внутрішніх чинників, які можуть сприяти вчиненню диверсій, зокрема на об’єктах військової інфраструктури є: недостатній рівень обізнаності осіб про порядок дій у випадках надзвичайних ситуацій, не до кінця розроблені та запроваджені системи антитерористичного захисту та незадовільний стан зберігання військових засобів ураження.

      Заходи з поліпшення стану антитерористичної безпеки об’єктів зберігання військових засобів ураження необхідно розроблювати з урахуванням загроз терористичного характеру. Низький рівень протипожежного захисту об’єктів не виключає можливості терористичного акту шляхом занесення джерела запалювання на територію об’єктів дистанційним способом без проникнення на об’єкт, наприклад за допомогою безпілотника.

    Науковий підхід до планування, розроблення та запровадження системи антитерористичного захисту окремого об’єкта передбачає послідовне виконання певних заходів у чотири етапи: побудову об’єктової концепції антитерористичного захисту та протидії тероризму з визначенням основних видів реальних терористичних загроз; антитерористичне планування для типових ситуацій, диверсійно-терористичної атаки, оснащення об’єктів необхідними технічними засобами; заходи з підтримання системи антитерористичного захисту у постійній готовності; побудова комплексної інтегрованої системи безпеки. Антитерористичне планування має бути доведене до рівня адресних інструкцій, що регулюють дії у типових екстремальних ситуаціях.

    Слід пам’ятати, що необхідно здійснювати наступні заходи для попередження диверсійних актів:

    здійснити комплексне обстеження стану надійності охорони об’єкта, посилити пропускний режим допуску на об’єкт автотранспорту, персоналу і відвідувачів, проводити ретельну перевірку ввезеного на об’єкт майна та внесеної ручної поклажі. Для цих цілей використовувати технічні засоби (металодетектори, газоаналізатори, дзеркала для огляду автомобілів тощо); вжити додаткових заходів щодо інженерно-технічної оснащеності об’єкта, додатково встановити модернізовані системи сигналізації і відеоспостереження у зонах підвищеного ризику; оснастити телефони об’єкта, зазначені в офіційних довідниках автоматичними визначниками номера і звукозаписною літературою; розробити план евакуації відвідувачі, персоналу та постраждалих; визначити (уточнити) завдання служб охорони, безпеки об’єкту при евакуації; у випадку підвищеного ризику учинення терористичних чи диверсійних проявів у регіоні ввести чергування співробітників підрозділів безпеки, підсилити контроль за роботою особового складу охорони, впродовж доби регулярно здійснювати перевірки несення служби; сформувати кожній черговій зміні охорони групи негайного реагування. У ході щоденних інструктажів уточнювати розрахунок особового складу, що заступає на чергування, звертати особливу увагу на доведення оперативної обстановки на об’єкті, а також на необхідність посилення пильності і підвищення відповідальності співробітників.

    Також слід враховувати ознаки, що можуть вказувати на наявність вибухового пристрою:

    виявлення покинутого предмету у будь-якому вигляді та незвичному місці (сумка, згорток, дитячі іграшки, пакети, пакувальні матеріали або предмети ззовні схожі на гранату, міну, снаряд) поблизу пожежо- і вибухонебезпечних об’єктів, розташування різного роду транспортних і інженерних комунікацій; наявність на виявленому підозрілому предметі дротів, мотузок, ізоляційної стрічки, скотчу тощо; сторонніх звуків, зокрема, характерний звук годинникового механізму, що чується з підозрілого предмету; від підозрілого предмету виходить характерний запах мигдалю, або інший незвичайний запах, на зовнішній оболонці присутні жирні плями тощо.

    При виявленні невідомого предмету, схожого на вибуховий пристрій необхідно дотримуватися наступних правил:

    суворо забороняється самостійно здійснювати з виявленим підозрілим предметом будь-яких дій, а саме: не наближатися, не торкатися, не розкривати, не переміщати знахідку, не заливати її рідиною, не засипати піском і грунтом, не користуватися радіо і електроапаратурою, переговорними пристроями (насамперед мобільним телефоном); негайно повідомте про виявлений підозрілий предмет (вказавши про точне місце його перебування, час виявлення та зовнішній вигляд) своєму керівництву або черговій службі безпеки охорони об’єкту, а у разі неможливості встановлення зв’язку з ними особисто територіальний підрозділ ГУНП України, УСБ України та ДСНС України. Та далі дійте за їхніми вказівками.

    Переглядів 1453 Останнє редагування Вівторок, 07 травня 2019 15:57
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua