26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 12 травня 2021 17:31

    У райдержадміністрації обговорили поточну епідемічну ситуацію та стан проведення вакцинації населення району

    З ініціативи голови Луцької райдержадміністрації Володимир Кеца відбулась нарада з керівниками закладів охорони здоров’я Луцького району, представником Луцького міськміжрайонного лабораторного центру та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації з питань щодо поточної епідемічної ситуації в Луцькому районі та проведення вакцинації населення.

     Так, завідувачка Луцьким міськміжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Марія Білоножко доповіла, що захворюваність серед населення на COVID-19 у Волинській області в цілому, і Луцькому районі, зокрема, стабілізувалась та поступово знижується, адже за даними МОЗ, станом на 12 травня Волинь з «помаранчевої» зони епідемічної небезпеки перейшла у «жовту». За останній тиждень кількість виявлених нових випадків COVID-19 становила 349 проти більш ніж 700 випадків за попередній тиждень. За останню добу в  Луцькому  районі 16 лабораторно підтверджених випадків  захворюваннь на  коронавірусну хворобу,  з них в колишніх Ківерцівському районі - 1 випадок та  Рожищенському - 9 випадків.

    «На даний час захворюваність у районі знижується та  все ж основна проблема – це недотримання населенням району правил карантину та неусвідомленість реальної загрози захворіти» - зазначила Марія Антонівна.

    Що стосується проведення вакцинації населення району, то на  сьогоднішній день у Луцькому районі, а саме у  Рожищенській, Дубищенській, Переспівській та Щуринській, Липинській, Торчинській, Боратинській, Чаруківській , Підгайцівській, Лищенській, Ківерцівській, Цуманській, Горохівській та Берестечківській центрах первинної медико-санітарної допомоги створені постійні пункти щеплення, які забезпечені матеріально-технічною базою для  його проведення.

    Наразі в Луцькому районі імунізація здійснюється вакциною Covishield/AstraZeneca. Вакцина Pfizer використовується безпосередньо для осіб з визначених МОЗ груп ризику, а саме обмежених у пересуванні та пацієнтів геріатричних пансіонатів.

    Так, станом на 12 травня 2021 року, кількість вакцинованих осіб від COVID-19 у медичних закладах Луцького району становить:

    1) КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» – 420 вакцинованих; додатково отримано 50 доз вакцини, які планується використати до 15 травня 2021 року;  

    2) КНП «Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» – 890 вакцинованих (до кінця квітня планується вакцинувати ще 65 осіб); додатково отримано 120 доз вакцини, які планується використати до 14 травня 2021 року;  

    3) КНП «Підгацівський центр первинної медико-санітарної допомоги» – 430 вакцинованих; додатково отримано 40 доз вакцини, які планується використати до 15 травня 2021 року;  

    4) КНП «Ківерцівський центр первинної медичної допомоги» – 810 вакцинованих; додатково отримано 200 доз вакцини, які планується використати до 20 травня 2021 року;  

    5) КНП «Горохівський центр первинної медичної допомоги» – 600 вакцинованих; додатково отримано 70 доз вакцини, які планується використати до 15 травня 2021 року.

    Медичними працівниками центрів постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо необхідності проведення щеплення. Та все ж, як відмітив директор КП «Ківерцівський центр ПМСД» Олесь Марищук, спостерігається досить низька активність серед населення щодо проведення вакцинації. І разом з тим,  мешканці  не дотримуються правил  карантину, «масочного режиму», соціального дистанціювання особливо під час недавніх Великодніх свят.

    Заступник директора з медичної частини КП «Луцька ЦРЛ» Володимир Болжеларський зазначив, що на даний час обладнано інфекційне відділення лікарні кисневими генераторами та концентраторами та необхідного обладнання на 100 ліжко-місць.  У свою чергу, директор КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Віктор Редзій інформував, що на сьогодні у лікарні звершуються роботи по обладнанню інфекційного відділення кисневою розводкою, встановленню компресорів та іншого необхідного обладнання до 32 точок додатково. А, за інформацією головного лікаря Валерія Коба у КП «Горохівська багатопрофільна лікарня» для надання стаціонарної допомоги розгорнуто 105 ліжок, забезпечено подачею кисню 81 ліжко, 56 кисневих концентраторів.

    На завершення, Володимир Олександрович наголосив на необхідності активізувати інформаційно-роз`яснювальну роботу із залученням громадськості в засобах масової інформації з профілактики інфекційних хвороб та популяризації вакцинації, своєчасного доведення до населення повної і об`єктивної інформації про доцільність та ефективність імунопрофілактики.  

    Переглядів 726
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua