23 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Вівторок, 30 березня 2021 08:27

    Позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

    Відбулося засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС на чолі з головою Луцької районної державної адміністрації Володимиром Кецом.  

    В засіданні взяли участь керівний склад Луцької райдержадміністрації, члени комісії  з питань ТЕБ та НС, голови територіальних громад Луцького району, керівники територіальних спеціалізованих служб Луцького району.

    На порядок денний виносилися питання про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах, лісах, торфовищ і сільгоспугідь у літній період та стан протипожежного водопостачання протягом 2021 року, а також про заходи з запобігання поширенню на території Луцького району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

    Традиційно, до порядку денного винесено питання щодо стану епідемічної ситуації на території Луцького району, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з якого інформували Марія Білоножко, завідувач Луцьким міськрайонним відділом лабораторних досліджень ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», директор КП «Луцька центральна районна лікарня Луцької районної ради» Сергій Коновал.

    Голова райдержадміністрації наголосив на необхідності посилення контролю за дотриманням заходів державного санітарно епідеміологічного нагляду, режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених санітарно-епідеміологічних заходів на об’єктах торгівлі продовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті, закладах освіти та закликав присутніх докласти максимальних зусиль до поширення інформації про епідемічної ситуації на території району.

    В зв’язку з настанням весняного періоду та суттєвою зміною погодних умов, підвищився ризик виникнення неконтрольованих масштабних пожеж в природних екосистемах та сільськогосподарських угіддях. Тому на порядок денний було винесене питання щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь на території Луцького району. На засіданні було заслухано ряд доповідей та пропозицій від представників Луцького міськрайонного, Горохівського районного, Рожищенського районного та Ківерцівського районного відділів управління ДСНС України у Волинській області щодо готовності підрозділів ДСНС до неконтрольованого  випалювання сухої рослинності на сільгоспугіддях, уздовж доріг та необережного поводження громадян з відкритим вогнем під час відпочинку. Члени комісії та присутні обговорили алгоритм дій для мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій на території Луцького району, а також, розроблено та затверджено комплекс заходів задля попередження та ліквідації пожеж у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях Луцького  району  у 2021 році.

    З питання щодо стану підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах  району до прийняття відпочиваючих заступник начальника Луцького міськрайонного відділу управління ДСНС України у Волинській області Сергій Денисюк інформував, щодо готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, що знаходяться на території Луцького району. Заслухавши доповіді з даного питання, Комісія доручила, зокрема, проаналізувати облік усіх водоймищ у тому числі не пристосованих для відпочинку, визначити та забезпечити обладнання місць масового відпочинку на водних об’єктах, пляжів, організувати роботу з обладнання і утримання рятувальних постів, з забезпеченням їх приміщеннями і рятувальними засобами відповідно до вимог, вжити невідкладних дієвих заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах області, забезпечити безумовне дотримання вимог та вживати, за необхідності, заходи щодо усунення виявлених порушень.  Інформувати органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування щодо проведеної роботи, а також посилити роз’яснювальну роботу з населенням, особливо серед школярів та молоді щодо визначених місць для купання і місць, де купатись категорично заборонено та необхідності відпочинку у визначених й облаштованих місцях, а також щодо правил поведінки на воді.

    На завершення, Володимир Кец наголосив, що рішення  районної комісії, прийняті у межах повноважень,  є обов’язковими   для   виконання   органами   виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території району.

     

    ПРОТОКОЛ № 4 чергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічноїбезпеки та надзвичайних ситуацій

    Переглядів 773
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua