03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 26 лютого 2021 14:10

    Робоча зустріч керівництва Луцької райдержадміністрації з головами територіальних громад

    Відповідно до змін, що відбулись у системі адміністративно-територіального устрою, визначених Постановою ВРУ від 17 липня 2020 №807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів», на території колишнього Луцького району залишилися 4 територіальні громади: Боратинська, Городищенська, Підгайцівська та Торчинська. Саме з головами цих територіальних громад на днях зустрілися голова райдержадміністрації Володимир Кец та перший заступник голови Олександр Озінович.

    Так, задля налагодження співпраці на зустріч прибули Сергій Яручик голова Боратинської територіальної громади, Юрій Семенюк головою Підгайцівської територіальної громади, заступник голови Городищенської територіальної громади Дмитро Січевський та Юрій Кревський голова Торчинської територіальної громади.

    На порядок денний зустрічі було винесено ряд питань, що виникли в процесі діяльності як новостворених громад зокрема, так і райдержадміністрації загалом.

    Перш за все, підняли питання щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність відповідно до ст. 117 Земельного кодексу України. Так як, на разі відповідна робота не проводиться, або проводиться на вкрай низькому рівні. Крім того, на сьогоднішній день жителям територіальних громад заблоковано надання адміністративних послуг у сфері земельних відносин.

    Зміни до законодавства України подекуди зобов’язують сільські та селищні ради утворити центри надання адміністративних послуг незалежно від кількості мешканців громади, а в розділі містобудування та архітектури дають можливість у виконавчих комітетах створювати відповідні структурні підрозділи чи вводити до апарату ради відповідні посади. Так, для громад це викликає певні труднощі, але надалі позитивно вплине на надання послуг населенню у сфері як земельних питань, так і державної реєстрації нерухомого майна, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, соціальних послуг та сприятиме взаємовідносинам між жителями громади та працівниками органу місцевого самоврядування.

    Найбільше уваги учасники зустрічі приділили проблемним питанням в роботі в частині соціального захисту населення. Так, управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації протягом 2020 року мешканцям вище зазначених територіальних громад було надано більше 25 тисяч послуг, з яких лише понад 100 відшкодовуються з місцевих бюджетів. З метою забезпечення належного виконання функцій і повноважень щодо реалізації державної соціальної політики, управлінням соцзахисту райдержадміністрації скеровувались листи з повідомленням щодо необхідності передбачити виплату компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам, створити у територіальних  громадах мобільні бригади надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам  від домашнього насильства та укомплектувати штат сільських та селищної рад територіальних громад  фахівцями (соціальними працівниками), які можуть проводити соціальний супровід вразливих категорій населення та надавати соціальні послуги сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

    Питання надання якісних медичних послуг – це одне з основних питань, що ставлять перед собою органи місцевого самоврядування як на рівні району так і кожна з територіальних громад. Тому, для створення ще ефективніших мереж та надання кращих медичних послуг громадянам голови територіальних громад розглядають можливість створення центрів первинної медичної допомоги в межах кожної ТГ.

    На завершення голови обговорили питання подальшої співпраці  територіальних громад і районної адміністрації. Так, кожен з присутніх висловив свою думку та бачення щодо подальшого співфункціонування.  «Наразі продовжується передача управлінських функцій на місця та створення в ОТГ відповідних структурних підрозділів. Зрозуміло, що це справа не одного дня. Але спільними зусиллями ми зможемо вирішити всі проблеми, головне, не забувати, що в нас одна мета, і ми повинні тісно співпрацювати для того, щоб її досягти» - наголосив Володимир Олександрович.

    Зустріч пройшла у атмосфері взаєморозуміння та з прагненням налагодження тісної співпраці.

    Переглядів 743
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua