02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 26 липня 2017 09:40

    Облдержадміністрація підготувала пропозиції щодо розподілу коштів перевиконання обласного бюджету

    За результатами першого півріччя 2017 року область має перевиконання бюджету у 19,9 млн грн. Відтак, пропозиції Волинської облдержадміністрації щодо внесення змін до обласного бюджету за результатами роботи шести місяців 2017 року розглянули сьогодні, 24 липня 2017 року, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації. Зокрема, детально про кожну з них доповів директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк.

    Перш за все, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик відзначив, що обласна державна адміністрація підготувала і вносить в обласну раду відповідні пропозиції щодо розподілу коштів перевиконання обласного бюджету, проаналізувавши звернення комісій обласної ради, депутатів обласної ради, організацій, установ, підприємств державної і комунальної власності.

    Так, за словами Ігоря Никитюка, перевиконання дохідної частини обласного бюджету забезпечено в основному за рахунок перевиконання з податку на доходи фізичних осіб – в сумі 10 млн 727 тис. грн, та з плати за розміщення тимчасово вільних коштів в державних банківських установах – 9 млн 218 тис. грн.

    Тут слід відзначити, що мова йде про кошти, які надішли від митного експерименту. За словами Ігоря Миколайовича, цих коштів не планували у такій сумі, оскільки не очікували такого перевиконання з митних платежів. Тож у зв’язку з продовженням митного експерименту більше 400 млн грн, які поки що не використовуються на дороги, розташовані на депозитах.

    – Значна частина коштів, які додатково надходять до обласного бюджету – це кошти, які були сконсолідовані обласною державною адміністрацією та надійшли від митного експерименту, знаходяться на депозитному рахунку. Враховуючи процедуру щодо рішення Комітету Верховної Ради з питань бюджету, ми не мали права використовувати ці кошти, тому вони надходили на рахунки, знаходились на депозиті в одному із державних банків. І за рахунок цього область додатково отримала до розподілу в обласному бюджеті 9,2 млн грн. Тобто, майже 50 відсотків додаткового ресурсу отримала область за рахунок ефективного використання коштів, які нам заробила митниця в рамках митного експерименту, – відзначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

    За словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, внесення змін до показників обласного бюджету на 2017 рік обґрунтовано, насамперед, необхідністю врегулювання питань, пов’язаних із виплатою захищених статей бюджету. В основному – це заробітна плата, енергоносії, стипендії, придбання медикаментів та інших невідкладних заходів, пов’язаних із підготовкою до осінньо-зимового періоду.

    – Це, в першу чергу, планується передбачити кошти в сумі 4,8 мільйони гривень для працівників обласних установ галузей освіти, охорони здоров’я, культури, соціального захисту, ветеринарної медицини, а також обласної ради у зв’язку з прийняттям відповідного закону, – поінформував Ігор Миколайович.

    Крім того, 5 млн 265 тис. грн передбачаються департаменту інфраструктури облдержадміністрації на співфінансування дороги Устилуг-Луцьк-Рівне. Це 10 % від суми, яка передбачена із Державного бюджету. А також – 3 млн 800 тис. грн для співфінансування доріг місцевого і комунального значення.

    – У нас загальна сума 136 млн грн – це співфінансування з місцевих бюджетів та з обласного бюджету. Місцеві бюджети на останній нараді підтвердили суму у 59 млн грн: це вже кошти, які надійшли, або вже є рішення сесії відповідних органів місцевого самоврядування. Обласний бюджет профінансував сьогодні 15 мільйонів гривень. Ми вносимо пропозицію з перевиконання обласного бюджету ще 3 мільйони 800 тисяч гривень додати як співфінансування з обласного бюджету на ремонт і відновлення доріг. Таким чином продовжуємо нашу політику ремонту місцевих доріг за рахунок співфінансування з обласного і місцевих бюджетів. Надіюся, що матимемо перевиконання і в наступні періоди, тому позиція голови облдержадміністрації – 50 відсотків від перевиконання надходження до обласного бюджету ми будемо відправляти на ремонт і відновлення доріг. І ми намагаємося цю цифру витримати, тому додаткового до 3,8 мільйона гривень 5,2 мільйона гривень з обласного бюджету виділяємо на дороги як співфінансування по державній програмі ремонту і відновлення доріг, де Держаний бюджет виділяє нам 52 мільйони гривень, а 10 відсотків йде співфінансування із місцевих бюджетів. Таким чином загальна сума 9 мільйонів гривень – це майже половина суми, яка є з перевиконання обласного бюджету, – прокоментував Володимир Гунчик.

    Наступну значну суму пропонується виділити (це субвенція з Державного бюджету) на програму матеріально-технічного забезпечення військової частин у сумі 2,5 мільйони гривень. Це військова частина бригади №14.

    Крім того, у проекті змін до обласного бюджету враховано і ряд інших важливих позицій. Зокрема є потреба у збільшенні бюджетних призначень на виплату стипендії по серпень включно учням професійно-технічних навчальних закладів, на забезпечення медичних установ медикаментами для лікування рідкісних захворювань, в тому числі дитячих.

    Окремо Ігор Миколайович зупинився і на необхідності збільшення видатків на заробітну плату, яка виникла через те, що на попередній сесії депутати обласної ради і бюджетної комісії зменшили видатки на заробітну плату на 3 млн грн. Ці кошти направлені на ряд проектів, які не були передбачені обласним фондом. Разом із цим, за словами Ігоря Никитюка, цих коштів використано всього 31,1 тис. грн, тобто 1 % від передбаченої суми. І саме з цих коштів 1,5 млн грн знято коштів з установ ветеринарної медицини.

    – Обласна державна адміністрація пропонує все-таки розглянути це питання на позачерговій сесії, тому що у зв’язку із тим, що депутати зняли із захищених статей, у нас очікується незабезпеченість, або невиплата заробітної плати в установах ветеринарної медицини, – наголосив Ігор Никитюк.

    Також на завершення обговорення пропозицій щодо розподілу коштів перевиконання обласного бюджету голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся і до представників органів місцевого самоврядування – міських, сільських, селищних голів, голів районних рад і адміністрацій.

    – Шановні колеги, в цілому ми маємо непогані показники виконання бюджету області. У нас усі райони і міста мають перевиконання, тому прошу вас під час розгляду цих питань на сесіях врахувати три основних аспекти: перше – поповніть резервні фонди, тому що ми бачимо наскільки примхливою є погода і не знаємо яка ситуація буде восени. Це той резерв, який ми повинні мати завжди і використати його у надзвичайних ситуаціях. Друге – врахуйте ті спільні програми, які працюють сьогодні у рамках державного і обласного бюджетів, подивіться на співфінансування цих програм, включаючи дороги, соціально-економічний розвиток, підтримку місцевих громад та проблемні питання, пов’язані із розвитком: об’єкти незавершеного будівництва тощо. І останнє – це захищені статті. Продивіться уважно потреби по захищених статтях, але, знову ж таки із застереженням. Не платити сліпо кошти на витратну частину, «проїдаючи» відповідні доходи місцевих бюджетів. Давайте працювати синхронно: ми допомагаємо вам з точки зору обласного і Державного бюджетів, а ви звертаєте увагу не на «проїдання», а на розвиток місцевих районів, – зазначив Володимир Гунчик.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Виконання обласного бюджету за перше півріччя 2017 року становить 108,3 відсотка, з перевиконанням призначень на січень-червень на 19,9 млн грн, що дає підстави для внесення змін до обласного бюджету за підсумками півріччя.

    Тож, обласна державна адміністрація, відповідно до статті 78 Бюджетного кодексу України, направляє до обласної ради проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 02.02.2017 №10/34 “Про обласний бюджет на 2017 рік”.

    Додаток 1 доходи

    Додаток 2 фінансування

    Додаток 3 видатки

    Додаток 4 трансферти

    Додаток 6 бюджет розвитку

    Додаток 7 програми

    Розподіл додаткових коштів

    ПОЯСНЮЮЧА

    Рішення

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 939
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua