05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 30 червня 2017 15:58

    У час наступу іноземного агресора на країну патріотичне виховання молодого покоління - під особливою увагою

    З метою виховання національної самосвідомості та патріотизму, формування духовного світу учнівської молоді в Луцькому районі проводиться цілеспрямована робота по вихованню у молодого покоління патріотизму та поваги до історичної спадщини українського народу.

    Для посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді у навчальних закладах затверджено плани заходів з патріотичного виховання щодо висвітлення боротьби українського народу за незалежність та цілісність України, проведені педагогічні ради по національному вихованню та  видані накази  «Про військово-патріотичне виховання на уроках «Захисту Вітчизни». До заходів з військово-патріотичного виховання у школах включено вивчення традицій, історії, духовної спадщини, символіки, зустрічі з учасниками АТО, другої  світової війни, Афганцями, благодійні ярмарки та інше. Актуальними є: Уроки мужності, зустрічі з учасниками бойових дій на Сході України та волонтерами, відвідування військовослужбовців, які отримали поранення та проходять реабілітацію у медичних закладах, написання листів  у рамках Всеукраїнської акції «Лист пораненому», «Напиши листа солдату»,  «Подаруй книгу дитині зі сходу», встановлення у навчальних закладах меморіальних знаків на вшанування пам’яті загиблих воїнів-героїв. Учасники АТОта їхні родини постійно залучаються навчальними закладами до участі у заходах патріотичного спрямування.

    З метою вшанування пам’ятізагиблих односельчан учасників АТО, в Підгайцівському НВК проведено турнір з волейболу серед чоловічих команд сільських та селищних рад. Задля широкої пропаганди серед дітей та молоді української народної, патріотичної пісні, піднесення духу патріотизму, виявлення та підтримки талановитих дітей 22 листопада 2016 року проведено районний конкурс вокальних ансамблів «Ми діти твої, Україно». Для відзначення кращих виконавців придбано цінних подарунків на суму 2 тис. грн.

    На базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с.Гірка Полонка проведено Спартакіаду серед допризовної молоді в якій взяло участь понад 100 учнів із загальноосвітніх шкіл району. Збірна команда району, приймаючи участь в обласній спартакіаді серед допризовної молоді у м.Володимирі-Волинському, посіла друге загальнокомандне місце.

    04 травня 2017 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня с.Гірка Полонка, відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в якому взяли участь 16 команд. Перемогу в них здобула команда загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с.Гірка Полонка. «Гіркополонківські джури» у 2016 році стали переможцем обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») та здобули три кубки в м.Одесі ДП «УДЦ» «Молода гвардія», приймаючи участь на ІІІ етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура» - 2016:Хаджибейська Січ».

    З метою реалізації положень Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої указом Президента України від 13 жовтня 2015 року №580, на виконання Заходів затверджених розпорядженням голови обласної державної адміністрації та з метою підвищення рівня військово-патріотичного виховання школярів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2016-2017 навчальному році введено додатково 4-6 годин гурткової роботи військово-патріотичного та спортивного напряму.

    З метою закріплення знань та навичок по вивченню предмета «Захист Вітчизни» у період з 26 по 28 квітня 2017 року були проведені 3-х денні навчально-польові збори  з юнаками 11-х  класів на базі загальноосвітніх шкіл та лікувальних закладів району. В тиру Товариства Сприяння Оборони України було проведено заняття зі стрільб з малокаліберної гвинтівки з юнаками 11-х класів загальноосвітніх шкіл району.

    Для удосконалення навчального процесу, підвищення кваліфікації викладачів захисту Вітчизни відділом освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрації спільно з Луцьким об’єднаним  міським військовим комісаріатом було проведено два інструкторсько-методичні заняття з викладачами предмету «Захист Вітчизни». В ході навчань значну увагу було приділено відновленню у викладачів практичних навичок зі стройової, прикладної фізичної, вогневої підготовки та військової топографії. З метою вдосконалення навичок поводження з вогнепальною зброєю, виконання стройових прийомів для всіх учасників семінару було проведено практичні навчання на базі оздоровчого табору «Ровесник».  З учасниками семінару було обговорено особливості організації навчально-виховного процесу з предмету «Захист Вітчизни» та фізичної культури в умовах сучасного нормативно-правового забезпечення, використання сучасних форм та методів під час проведення занять з предмету «Захист Вітчизни» й організації спортивно-масової роботи та військово-патріотичного виховання.

     В дні святкування визволення України, району, Дня Перемоги, Дня ЗС України, виведення військ з республіки Афганістан організовано покладання квітів біля обелісків, пам’ятних знаків на могилах загиблих воїнів. Заходи з військово-патріотичного виховання, які проводяться в районі, систематично висвітлюються у районній газеті «Слава праці».

    Для покращення навчально-матеріальної бази відділом освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрації  для навчальних закладів було придбано 28 комплектів плакатів на суму 9200 грн. та пневматичних гвинтівок 33 шт. на суму 90 тис. грн.

    Відділ освіти, молоді та з питань фізичної

     культури і спорту райдержадміністрації

    Переглядів 888
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua