29 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 27 квітня 2017 11:59

    Про підсумки виконання Програми економічного та соціального розвитку на 2017 рік за підсумками І кварталу 2017 року

    Головним  завданням  сільськогосподарських  підприємств  району  є  стабільне  нарощування  виробництва  продукції  тваринництва,  збереження  наявного  поголів’я  всіх  видів  тварин,  створення  умов  для  ефективного  виробництва  конкурентноспроможної  молочної  і  м’ясної  продукції.

    Агроформування району активно продовжують комплекс весняно-польових робіт.

    Всього буде засіяно ярими зерновими по всіх категоріях господарств більше 11,0 тис. га, що дещо більше минулого року, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах більше 6,0 тис. га.

     Луцький район визнано базовим в області щодо організації ведення галузі тваринництва.

    Зросла продуктивність дійного стада. Реалізація м'яса по сільськогосподарських підприємствах склала         421,0 тонн худоби в живій вазі.  Кращих показників у вирощуванні великої рогатої худоби досягли СГТОВ „Романів”, СГПП „Рать”,  СГВК „Урожай”,  СГПП „Дружба”, СГТОВ „Городище”, СГТОВ “Лище”.

    Поряд із позитивними досягненнями в галузі АПК є певні проблеми.

    В зв’язку з недостатністю оборотних коштів не  всі господарства змогли забезпечити себе в повній мірі паливно-мастильними матеріалами та мінеральними добривами.

    З метою забезпечення сприятливих умов для залучення інвестицій та створення нових робочих місць проінвентаризовано вільні виробничі приміщення, будівлі та споруди, які знаходяться на території сільських, селищних рад та можуть бути здані в оренду або продані.

    Підприємства, які проводили будівельні роботи, за січень – лютий            2017  року виконали їх на 7,5 млн. грн., що становить 8,1 відсотка обласного показника.

    На ремонт доріг місцевого значення загального користування з районного бюджету у 2017 році заплановано виділити 2,4 млн. грн., з обласного бюджету – 2,6 млн. грн. 

    Середньомісячна заробітна плата працівників району є найвищою серед районів та міст області і становить 5720 грн., що в 3,6 раза вище рівня мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

    З метою підвищення рівня мінімальної заробітної плати працівників району з початку 2017 року проведено 2 засідання робочої групи.

    В районі здійснюються заходи щодо соціального захисту 3,8 тисяч багатодітних, малозабезпечених сімей, з дітьми. За І квартал 2017 року забезпечено нарахування й виплата державних соціальних допомог одержувачам на загальну суму 28,8 млн. грн. Здійснено виплату допомоги 761 інваліду з дитинства та дітям-інвалідам на загальну суму 4,0 млн. грн.  Забезпечено надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг 6 тисячам громадян.

    На виконання Програми соціального захисту населення на 2012-2017 роки. З початку року 42 особам, які переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції виплачено щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг  на суму 140,2 тис. грн.

    З метою провадження сталої політики щодо зміцнення потенціалу і піднесення ролі малого і середнього підприємництва у здійсненні економічних реформ та структурній перебудові економіки району, а також спрямування дій усіх гілок влади на створення і підтримку сприятливого бізнес – середовища. Програма є узгодженим за ресурсами, виконавцями і термінами реалізації комплексом заходів, спрямованих на створення правових, фінансових, соціально-економічних, організаційно-господарських та інших умов розвитку малого і середнього  підприємництва в районі.

    На території району створена місцева міжгалузева рада підприємців району, функціонує координаційна рада з питань розвитку підприємництва при райдержадміністрації та сервісний центр обслуговування платників податків.

    Районний бюджет виконаний на 113,6 відсотка. Заступником голови райдержадміністрації щомісячно проводяться наради щодо стану розрахунків та рівню заборгованості  за спожиті енергоносії за участю представників районної філії ПАТ „Волиньобленерго”, ПАТ „Волиньгаз” та районного управління юстиції.

    Продовжується розвиток мережі закладів охорони здоров’я. Головною метою її діяльності є забезпечення доступної висококваліфікованої та спеціалізованої медичної допомоги населенню, поступового розвитку системи охорони здоров’я району з орієнтацією на запобігання захворювань, популяризації здорового способу життя, покращення демографічних процесів.

    Зусилля відділу освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування протягом І кварталу 2017 року були спрямовані на реалізацію державної політики в галузі освіти, молоді, фізичної культури і спорту у межах їх компетенції і чинного законодавства із врахуванням потреб соціально-економічного розвитку району.

    В загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах організовано розпочато 2017 рік. Забезпечено створення належних умов для навчання та виховання дітей, організацію харчування та підвіз учнів.

    Вчасно виплачувалась заробітна плата, відпускні та оздоровчі працівникам закладів освіти, здійснювались проплати за енергоносії.

    Основним ринком збуту товарів залишаються країни Євросоюзу, експорт в ці країни становив більше 80 відсотків загального обсягу. Імпорт з країн Євросоюзу становить близько 90 відсотків загального обсягу. Найбільше товарів імпортовано з Угорщини, Німеччини, Польщі, Китаю та Австрії.

    Відділ інформаційної діяльності,

    інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю

    Переглядів 949
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua