02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 29 лютого 2016 08:20

    Про роботу сектору культури райдержадміністрації

    В районі працює 40 клубних закладів та 38 бібліотечних установ, 4 дитячі школи естетичного виховання та Торчинський народний історичний музей ім.Г.О.Гуртового.

    В минулому році, згідно наказу обласного управління культури від 28 листопада 2014 року №128 „Про чергову атестацію народних (зразкових) аматорських колективів (студій) області на підтвердження звання „народний”, „зразковий” було проведено чергову атестацію аматорських колективів з усіх жанрів на підтвердження цього почесного звання. Таких колективів в районі всього – 24, в минулому році присвоєно почесне звання „народний” - хору патріотичної пісні „Криниця” клубу с.Баїв, звання „зразковий”- ансамблю народного танцю „Вертуни” будинку культури с.Гірка Полонка.

    Закладами та установами сектору культури райдержадміністрації проводилась значна робота по відродженню національної культури, розвитку народної аматорської творчості, патріотичного виховання підростаючого покоління, яке стало сьогодні особливо актуальним. Велику роль в справі патріотичного виховання молодого покоління, розвитку творчих здібностей відіграють і початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади, в яких на сьогодні навчається 550 дітей з сіл та селищ району.

    Колективи та окремі виконавці району приймали участь в Міжнародних, Всеукраїнських та обласних фестивалях і конкурсах.

    Гордістю нашого району є Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового, в якому налічується більше 15-и тисяч експонатів. Важливим у роботі музею була масово-освітня діяльність, у тому числі проведення загальних оглядових і тематичних екскурсій, яких у 2015 р. відбулося 127.  Протягом року в музеї побували 3 тис. 650 відвідувачів. Серед них жителі з різних теренів нашої держави (Донецької, Запорізької, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Хмельницької областей) та з-за кордону (Ізраїлю, Білорусії, Польщі, Німеччини, Росії).

    Впродовж року проведено чотири екскурсії жителям Донбасу: відвідувачам з м.Луганськ, переселенцям з м.Донецьк, жителям м.Слов’янськ Донецької обл.

    Музей посів третє місце в шостій обласній рейтинговій акції „Музейна подія року на Волині – 2014”. Тут відбулися Перші Волинські обласні краєзнавчі читання, присвячені пам’яті Григорія Гуртового, організовані  спільно з Волинським краєзнавчим музеєм і стали можливими завдяки підтримці та допомозі районної ради та державної адміністрації. На читаннях були присутні діячі науки, культури, краєзнавства Волинської, Рівненської Житомирської, Київської та інших областей України. За результатами діяльності видано збірник „Перші Волинські обласні краєзнавчі читання, присвячені пам’яті Г.Гуртового”, презентовано друге видання книги Г.Гуртового „Торчин – передзвін віків”, відкрито меморіальну дошку до 90-річчя краєзнавця, в приміщенні музею – експозиційну частину про музейну долю Григорія Гуртового.

    В бібліотеках діють клуби за інтересами та любительські об’єднання, гуртки ляльки і книги (бібліотечні лялькові театри), в яких задіяно більше 400 дітей. Ляльковий театр районної бібліотеки для дітей „Веселка” „гастролює” по дитячих дошкільних закладах району. Протягом року з виставами побували в дитячих садочках сіл Боратин, Лище, Маяки, Тарасове, Великий Омеляник, Забороль. В репертуарі – вистави як за мотивами українських народних казок, так і написаних колективом бібліотеки.

    Разом з тим, у роботі галузі мають місце ряд проблем, які вирішуються поступово, в процесі повсякденної роботи.

    Основними завданнями на 2016 рік в галузі культури є:

    - почергово відновлювати опалення закладів культури, впроваджувати енергозберігаючі технології, підтримувати належний тепловий режим та технічний стан приміщень;

    - продовжувати роботу по зміцненню матеріально-технічної бази закладів культури;

    - здійснювати планомірне поповнення книжкових фондів, продовжити роботу по забезпеченню бібліотек комп'ютерами, множильною технікою, підключення до мережі Інтернет;

    - посилити увагу до формування репертуару колективів аматорської художньої творчості, вдосконалення традиційних та запровадження нових  форм роботи, як-от: флеш-мобів, майстер-класів, патріотичних панно, та ін.

    Відділ інформаційної діяльності,

    інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю

    Переглядів 947
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua