26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 19 вересня 2014 16:19

    Кожній дитині - сім'ю та родину

    Цікаве життя людини. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі,але є і такі долі, коли немає змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено  та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, влітку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий синець чи успіх у спортивних змаганнях, їм не пощастило мати сім’ю.

    Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей – сиріт - це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Основна мета прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу - тимчасове утримання і виховання дитини.

    Прийомна сім’я – це сім’я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно  взяла із закладів для дітей – сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування, від одного до чотирьох дітей на виховання та спільне проживання.

     Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менше як п’ять дітей - сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Прийомні діти виховуються у прийомній сім’ї до досягнення 18- річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах освіти - до їх закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку. Під  час перебування дитини у прийомній сім’ї, держава фінансує, контролює  утримання й виховання дитини, надає допомогу на її розвиток, соціалізацію, організовує соціальне супроводження даних сімей та дитини.

    Прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов, що ретельно перевіряються. Несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток прийомних дітей. Вони одержують від держави щомісячні кошти на утримання дитини, мають першочергове право на усиновлення.

    Перехід дитини до прийомної  сім’ї – це період емоційного збентеження, що переживає і дитина, і члени родини. Прийомні батьки повинні сконцентруватися на чіткості, послідовності, надійності та постійності своєї допомоги впродовж усього періоду підготовки дитини  до влаштування.

    Луцьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюється робота щодо виконання наказу Міністерства України у справах молоді та спорту від 31.10.2006 р. №3685 «Про порядок здійснення соціального супроводження прийомних сімей та будинків сімейного типу».

    На сьогоднішній день  під  соціальним  супроводженням  Центру перебуває  5 прийомних сім’ї, в яких виховується 13 прийомних дітей та 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 23 дітей-вихованців.

             З метою поширення інформації між населенням про прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу постійно проводить інформаційну кампанію, а саме:

    -   Розповсюджуються листівки «Прийомна родина», «Прийомна сім’я. Як стати прийомними батьками», «10 кроків, щоб стати кращими батьками»;

    -    Висвітлюється інформація про створення ПС та ДБСТ.

    В народі кажуть: « Сироту прихистити -  це все одно що храм побудувати.» Й мало хто зважується на цю дуже відповідальну та нелегку  справу. Але слід низько вклонитися тим родинам в нашому районі, які зігріли своїм батьківським теплом та подарували любов, ласку, ніжність, турботу  дітям, дали можливість зростати в сім’ ї, що конче необхідно для гармонійного зростання всебічно розвинутої , духовної та моральної стійкості особистості.

    Дитина-сирота чи позбавлена батьківського піклування може переступити поріг і Вашого дому, і зробити перший крок у нове життя разом з Вами, прийомними батьками або батьками-вихователями. Саме Ви допоможете долати труднощі відповідно до віку та рівня розвитку дитини, відстоюючи її інтереси та інтереси держави, навчити цю дитину більше усміхатися і любити життя.

    Мудрість батьків  - дати дитині надію на щастя. Найкращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими. Зробімо  сирітку щасливою,  даймо їй надію на краще життя.

       Всіх, хто хоче наповнити свій дім сміхом дітей, які позбавлені батьківської турботи, запрошуємо до Луцького районного  центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді за адресою:

     с. Великий Омеляник, вул. Володимирська, 106Б, тел. 760 698.

    Підготувала

    Провідний спеціаліст відділу соціальної роботи

    Луцького районного центру соціальних служб

    для сім’ї, дітей та молоді

    Оксана Кроляк

    Переглядів 1243
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua