20 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 20 червня 2014 10:02

    19 червня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

    19 червня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на порядок денний були винесені наступні питання:

    1. Про позбавлення батьківських прав жительки Луцького району відносно її неповнолітньої дочки. На запрошення служби у справах дітей, з’явитись на комісію, мати не відреагувала. Була присутня баба дитини, яка пояснила, що мати зловживає спиртним, не приймає участі у матеріальному забезпеченні та вихованні дочки, не проявляє інтересу до її виховання, за період навчання дитини в школі, жодного разу не з’являється на батьківські збори. Вихованням та утриманням онуки вже останніх п’ять років займаються вона і дід. Батько дитини проживає в м. Луцьк. Комісією одноголосно проголосовано та вирішено позбавити батьківських прав жительку Луцького району відносно неповнолітньої дочки.

    2. Про вирішення спору між батьками щодо участі у вихованні малолітньої дочки. На комісії був присутній батько, що проживає окремо від дитини, в іншому районі, який пояснив, що мати перешкоджає зустрічам з дочкою. В свою чергу мати повідомила, що батько не бере участі у вихованні дитини, практично з її народження, через що вона не знає свого батька. Тому одноголосно членами комісії визначено час і місце зустрічей батька із сином.

    3. Про позбавлення батьківських прав жительки Луцького району відносно її малолітніх дітей. Інформація про малолітніх надійшла в службу у справах дітей з адміністрації центральної районної лікарні, що мати не дотримується рекомендацій лікарів щодо догляду за ними. Після обстеження умов проживання у 2010 році діти поставлені на облік як такі, що опинились в складних життєвих обставинах. Проведена прфілактична робота працівниками ГКМСД РВ УМВС, працівниками РЦСССДМ та працівниками служби у справах дітей не змінила відношення матері до виховання та розвитку дітей. У зв’язку з хворобою молодшу із дітей з будинку забирали медичні працівники, оскільки мати по місцю проживання була відсутня. З Луцької центральної районної лікарні дитину, розпорядженням голови райдержадміністрації, було направлено в Волинський спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки. Старші діти навчаються в Рожищенському навчально-реабілітаційному центрі, проживають у гуртожитку, додому приїжджають на канікули. По місцю проживання дана громадянка характеризується негативно, схильна до вживання спиртних напоїв, притягалась до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Працівниками служби у справах дітей на розгляд комісії були продемонстровані фото помешкання жительки району, які вразили членів комісії, після чого одноголосно проголосовано та вирішено позбавити жительку Луцького району відносно малолітніх дітей. Таким чином дати шанс дітям на краще майбутнє.

    4. Про стан виконання батьківських обов’язків жителькою Луцького району відносно малолітніх дітей. Мати з дітьми проживає без реєстрації в будинку співмешканця, жителя Луцького району. Вихованню та розвитку дітей не приділяється належна увага: мати ніде не працює, власного житла не має, господарства не утримує, ніяких виплат не отримує. На запитання членів комісії за які кошти громадяка утримує дітей, вона відповіді дати не змогла, оскільки в неї відсутній паспорт. Також схильна до вживання спиртних напоїв, часто залишає дітей на співмешканця, зникає на декілька днів у невідомому напрямку. Комісією вирішено надати місячний термін для працевлаштування, вироблення паспорту громадянина України, покращення умов проживання, виховання та розвитку малолітніх дітей.

    5. Розгляд звіту про стан виховання, утримання та розвитку дітей в прийомній сім’ї, жительки Луцького району. На комісії були присутні працівники ЗОШ, де навчаються діти, дільничий інспектор, закріплений за територією, де проживає прийомна мати, працівник ФАПу, які підтвердили що прийомна мати дбає про всебічний розвиток дітей. Члени комісії одноголосно вирішили, що прийомна мати належним чином виконує свої обов’язки щодо утримання, виховання та розвитку прийомних дітей.

    6.  Розгляд та затвердження індивідуальних планів дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

     

    Служба у справах дітей райдержадміністрації

    Переглядів 1129
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua