18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 29 червня 2022 16:47

    У Луцькому районі триває підготовка до опалювального сезону 2022-2023 років

    Так, сьогодні 29 червня відбулась перша нарада щодо стану підготовки до стабільної роботи в опалювальний період 2022-2023 року господарського комплексу та об‘єктів соціальної сфери Луцького району, яка пройшла під керівництвом начальника районної військової адміністрації Володимира Кеца.

    Окрім заступників голови РДА Григорія Павловича, Валентини Рижук та керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації до обговорення долучилися голови територіальних громад району, представники ПРаТ «Волиньобленерго», представників Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області, представників підприємств району. Також на нараді були присутні депутат Верховної Ради Вячеслав Рубльов, депутати Волинської обласної ради Юрій Харченко, Андрій Мельник та голова районної ради Олександр Омельчук.

    На початку засідання Володимир Кец звернувся до присутніх та наголосив, що в цей нелегкий час нам як ніколи необхідно ретельно підготуватися до найскладнішого осінньо-зимового періоду в Україні. Аби підготувати мережі та котельні, провести їх поточний ремонт, а головне – закупити тверде паливо та інші необхідні матеріали готуватись необхідно вже. Тому закликав учасників наради спільними зусиллями вирішувати всі питання, які є однаково важливими для всіх.

     В свою чергу Вячеслав Рубльов наголосив ,що зараз як ніколи громади повинні шукати можливості для максимальної автономії в питанні опалення.

    Далі, Валентина Шаєвська начальник відділу містобудування та архітектури, інфраструктури, екології, організації діяльності центру надання адміністративних послуг, інформувала про основні завдання з підготовки господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років. Детальніше в щодо підготовки закладів освіти та охорони здоров’я району доповів Андрій Мельник, начальник управління гуманітарної політики райдержадміністрації. Загалом, щодо усіх об’єктів бюджетної сфери укладені відповідні договори щодо організації і проведення підготовчих заходів та супроводу даних приміщень підчас опалювального періоду. Для забезпечення об’єктів газовим опаленням укладені договори на постачання природного газу. Стан справ з закупкою твердопаливних матеріалів до опалювального сезону 2022/2023 у більшості громад району на сьогоднішній день дещо ускладнений. Одна з причин є значна затримка в проходженні коштів через державну казначейську службу.

    Не менш важливим є і забезпечення цивільного захисту на підприємствах, установах, організаціях району в період проходження опалювального сезону. Зокрема, начальник Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Оліферчук Василь, доповідаючи щодо даного питання детальніше зупинився на готовності закладів освіти району до нового навчального року.

    «Споруд  подвійного призначення, укриття або захисні споруди у закладах освіти району наразі не відповідають вимогам для початку навчального процесу в режимі офлайн,» - підсумував Василь Віталійович.

    Про ситуацію на ринку енергоносіїв та порядок укладання договорів на енергопостачання та газопостачання інформували представники ТОВ «Волиньгаз збут», Луцької філії ПрАТ «Волиньобленерго» та ДП «Волиньторф». Кожен в свою чергу запевнив, що здійснення планових та позапланових робіт по утриманню і підготовці ввірених їм об’єктів є постійними. Також, забезпечено резерв потужностей на майбутній опалювальний період.

    У підготовці до осінньо -зимового періоду важливим є і стан доріг та підготовку до роботи дорожньо-експлуатаційних підприємств. В цьому контексті на питання присутніх дав відповідь представник ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області». Зокрема, Мар’янівський селищний голова Олег Басалик озвучив питання щодо необхідності  проведення експлуатаційного утримання автомобільної дороги О 030210 Мар’янівка- Борочиче-Бужани.

    Окремо, Володимир Кец начальник Луцької районної військової адміністрації, звернув увагу присутніх на необхідність територіальними громадами виділення коштів на облаштування пункту дислокації районного батальйону територіальної оборони

    У робочій обстановці та в процесі активного діалогу були напрацьовані подальші кроки задля усунення проблемних питань під час підготовки Луцького району до опалювального сезону 2022-2023 років.

    Переглядів 445
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua