26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 10 лютого 2022 09:29

    Володимир Кец продовжує зустрічі із керівниками територіальних громад Луцького району

    Так, 9 лютого відбулась робоча зустріч голови Луцької районної державної адміністрації  Володимира Кеца з Сергієм Яручиком, Боратинським сільським головою.

    На початку зустрічі Володимир Олександрович запропонував голові Боратинської громади відверто поспілкуватися про важливе і актуальне, тож розмова вийшла конструктивною.

    Розпочали розмову з питань соціального захисту та соціального забезпечення населення громади. До обговорення цього питання приєдналася начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Світлана Авраменко. Світлана Зотівна зазначила, що співпраця з громадою щодо соціального захисту  налагодження найкращим чином. Заборгованостей по виплатах соціальних допомог немає, соціальні послуги громадянам надаються своєчасно та оперативно. Та все ж є і проблемні питання, а саме процес компенсації виплат за пільговий проїзд пільгових категорій громадян, який потребує як коригування суми так і механізму компенсування.

    В Боратинській територіальній громаді налічується більше 19 тис. населення, з них понад 1 тис. громадян пільгової категорії.

    Так, по попередніх розрахунках з врахуванням мінімального коефіцієнту виплати та без врахування можливого підняття цін, на компенсації перевізникам громаді у 2022 році необхідно майже 1,5 млн гривень, а це досить суттєва сума навіть для такої успішної громади як Боратин. Сергій Олександрович зазначив, що громада розуміє всю необхідність цих виплат, тому наразі ведуться перемовини з перевізниками і пропрацьовуються альтернативні варіанти надання цих пільг громадянам. Також розглядається можливість затвердження програми компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян на 2022 рік.

    Ще однією актуальною соціальною темою є пільги для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, надання у власність земельних ділянок.

    «На даний момент проходить інвентаризація земель і опрацьовується питання надання земель сільськогосподарського призначення для кожного учасника АТО громади,» - наголосив Сергій Яручик.

    Далі голови перейшли до інших питань життєдіяльності громади. Сільський голова, інформував що на даний момент в громаді розглядають можливість реорганізації КП «Боратин», яке займається вивезенням твердих побутових відходів. Але зважаючи на підняття цін на обслуговування Брищенським сміттєзвалищем та включенням в ціну рекультивації сміттєзвалища, підприємство потребує оптимізації.

    В Боратинській сільській раді також активно ведеться робота з осучаснення системи водопостачання та водовідведення. Як зазначив, Сергій Яручик, згідно з проектно-кошторисною документацією на реалізацію цього завдання необхідно більше 2 млн. гривень. Розглядають можливості співфінансування, залучення державних коштів, включення проєкту у державну цільову соціальну програму «Питна вода України» та звернулась з пропозицією до РДА підтримати Боратин у цих питаннях.

    До слова, сільський голова відмітив, що у 2022 році відбудеться добудова Боратинського ліцею завдяки урядовій програмі «Спроможна школа для кращих результатів». На реалізацію проєкту виділять субвенцію у розмірі 15 млн. гривень, ще 10 млн. виділить громада.

    В ході розмови, голови дійшли до обговорення бюджету громади. Знаковим у виконанні бюджету у 2021 році є не лише виконання планових показників бюджетних надходжень в скаладних карантинних умовах минулого року, а й перевищення власних доходів громади на 14 млн гривень. Основним джерелом доходів бюджету є податок на доходи фізичних осіб.

    У ході розмови голова райдержадміністрації Володимир Кец наголосив, що задля повноцінного соціально-економічного розвитку громади і вирішення усіх поточних та перспективних завдань, які поставила перед собою громада, необхідно розглядати перспективи збільшення надходжень у поточному році. Голова громади наголосив, що на сьогоднішній день є бачення кількох інвестиційних перспектив, реалізація яких дода́сть значну кількість робочих місць для населення громади, а це в перспективі додаткові надходження до бюджету.

    Не оминули голови і питання розвитку медичної сфери. Сергій Олександрович зазначив, що незабаром призначать директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Боратинської сільської ради». Є цілком серйозні перспективи у розвитку медичної галузі в громаді. Тому з новим керівником працюватимуть над збільшенням кількості сімейних лікарів та підвищенням якості надання якісних медичних послуг жителям Боратинської територіальної громади.

    « Наразі територіальна громада несе основну частку відповідальності за розвиток населених пунктів та рівень життя населення.  Але пам’ятайте, районна державна адміністрація - ваш партнер. Ми в межах своїх можливостей завжди допоможемо і підтримаємо, » – підсумував зустріч голова райдержадміністрації Володимир Кец.

    Переглядів 858
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua