25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 10 листопада 2021 17:18

    Вакцинальна кампанія від COVID-19 починається з голови територіальної громади

    Сьогодні, 10 листопада, голова районної державної адміністрації Володимир Кец провів розширену нараду щодо стану проведення інформаційної кампанії з вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 на території Луцького району. У нараді взяли участь заступник голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук, заступник голови Луцької районної державної адміністрації Валентина Рижук, заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак, керівники закладів охорони здоров’я, представники окремих територіальних органів міністерств, районних установ, структурних підрозділів райдержадміністрації, представники релігійних громад, а також голови територіальних громад Луцького району. 

    «Боротьба з «ковідом» – це питання виклику для суспільства, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу, церкви, усіх сфер. Попри всі намагання органів виконавчої влади усіх рівнів ми не змогли втримати ситуацію і перейшли в «червону» карантинну зону. На сьогодні ми маємо сотні смертей, тисячі захворювань», – звернувся до усіх присутніх Володимир Кец на початку зустрічі.

    Першою у ході наради виступила заступник голови Луцької районної державної адміністрації Валентина Рижук, яка доповіла про хід вакцинальної кампанії на території Луцького району, про стан епідемічної ситуації в районі, про рівень вакцинації населення та проаналізувала роботу пунктів щеплень від COVID-19 в територіальних громадах району. Також Валентина Іванівна прозвітувала про заходи райдержадміністрації з проведення кампанії по вакцинації від COVID-19.

    Далі голова райдержадміністрації запросив до слова заступника голови Волинської облдержадміністрації Людмилу Тимощук, яка у своєму виступі озвучила ряд важливих питань: зміни в законодавстві щодо розширення переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим, карантинні обмеження «червоного» рівня епіднебезпеки, актуальний рівень госпіталізації хворих у Волинській області, рівень забезпеченості киснем у закладах охорони здоров’я, рівень вакцинації населення в області тощо. Людмила Анатоліївна наголосила, що причинами поширення коронавірусної хвороби стало саме недотримання карантинних обмежень і страх населення перед вакцинацією. Окрім того Людмила Тимощук звернулася до голів територіальних громад із проханням посилити заходи щодо вакцинації працівників рад, населення в цілому та щодо дотримання карантинних обмежень. Також заступник голови облдержадміністрації подякувала представникам релігійних громад за дотримання протиепідемічних обмежень під час богослужінь і звернулась із проханням не перешкоджати проведенню інформаційної кампанії з вакцинації проти COVID-19.

    Також у ході наради виступив заступник начальника Луцького районного управління поліції Головного управління національної поліції у Волинській області Юрій Сидорук, який поінформував присутніх про повноваження Національної поліції щодо перевірки COVID-документації та проведення карантинних рейдів та щодо дотримання представниками Нацполіції норм діючого законодавства.

    Заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак, аналізуючи смертність в Україні за останній період, наголосив на особистій і персональній відповідальності кожного громадянина, а також зауважив, що очільники територіальних громад безпосередньо впливають на рівень вакцинації населення. «Вакцинальна кампанія починається з голови територіальної громади», – підсумував Сергій Віталійович.

    Наприкінці наради, слово взяв також представник Церкви Адвентистів сьомого дня Шевчук Сергій. У своїй промові він висловив довіру до сфери охорони здоров’я і озвучив позицію церкви стосовно необхідності і важливості вакцинації населення.

    Підсумовуючи результати наради голова райдержадміністрації Володимир Кец наголосив на необхідності посилення заходів інформаційної кампанії з вакцинації проти COVID-19 та зауважив, що зростання показників смертності населення від коронавірусної хвороби є результатом саме бездіяльності.

    Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

    апарату райдержадміністрації

     

    Переглядів 371

    Медіа

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua