19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Вівторок, 05 жовтня 2021 09:01

    У волинських лікарнях понад 98 % госпіталізованих із COVID-19 — невакциновані громадяни

    Як зазначив очільник області, епідемічна ситуація на Волині викликає серйозне занепокоєння, оскільки стрімко збільшується кількість випадків захворювання на COVID-19. 

    «За останні вихідні на Волині значно зросли показники захворюваності на коронавірусну хворобу. Ріст становить 60% у порівнянні з попереднім тижнем, — зауважив Юрій Погуляйко. — Сьогодні Волинська область відноситься до регіонів, де ріст захворюваності відбувається найінтенсивніше, що, у свою чергу, створює навантаження на медичну систему. Якщо такі темпи будуть зберігатися і надалі, у найближчі тижні у Волині є всі шанси потрапити у «червону» зону».

    Про серйозну епідситуацію в області свідчать статистичні показники, з якими детальніше учасників засідання ознайомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко. 

    «За останній тиждень зареєстровано 1682 випадки хвороби проти 1056 попереднього тижня, у тому числі захворіло 198 дітей, — зазначила Наталія Янко. — Щоденно протягом останнього тижня реєструвалось від 200 до 325 випадків захворювання, а за останню добу зареєстровано 203 випадки, в тому числі захворіло 16 дітей віком до 17 років. Вдвічі за останні тиждень зросла летальність — 35 випадків проти 17 за попередній тиждень. Усі мали супутні хронічні захворювання та були не щеплені від COVID-19». 

    Як наголосила Наталія Янко, в структурі захворюваності найбільш ураженою групою є люди віком від 30 до 49 років — 32% від усіх захворілих, особи у віці 50 - 65 років — 26%, старше 65 років — 16%, 17 - 29 років та діти до 17 років — по 13%. Загалом кількість підтверджених випадків перевищує кількість осіб, які одужали.

    «Викликає занепокоєння щоденне збільшення навантаженості ліжок з киснем, що становить 64,6% (при нормативному 65%) та свідчить про превалювання тяжких форм коронавірусної хвороби в області, — зауважила головний державний санітарний лікар області. — У 99% досліджених взірців виявлено мутації SARS-CoV-2, притаманні штаму Дельта, який характеризується легким ступенем передачі вірусу, високою контагіозністю та агресивним перебігом хвороби». 

    При цьому, як наголосила Наталія Янко, 98 % госпіталізованих із COVID-19 — невакциновані громадяни. На сьогодні в області зареєстровано також 14 діючих спалахів COVID-19, з них 11 — в закладах освіти, де кількість вакцинованих педагогів становить від 4 до 40%. 

    Відтак, як зазначила заступниця голови облдержадміністрація Людмила Тимощук, такі дані свідчать про те, вакцинація залишається на сьогодні найефективнішим засобом, який зможе попередити виникнення нової хвилі захворюваності та уникнути карантинних обмежень. 

    Натомість, у порівнянні з іншими регіонами України, волиняни не поспішають отримати щеплення від COVID-19. Станом на 4 жовтня в області проведено 236 770 тис. щеплень мешканцям області, що складає 30% дорослого населення. Першу дозу отримали — 137 870 осіб, що складає 13,5% всього населення області та 17,5% дорослого населення. Повністю імунізовані 2-ою дозою — понад 98900 осіб (9,6% всього населення області та 12,5% дорослого населення). 

    При цьому в області є достатньо вакцини, у щоденному режимі (7/7) працюють 9 центрів масової вакцинації населення, 36 мобільних бригад з вакцинації населення, а також щеплення проводять на 88 пунктах щеплень на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 2 приватних закладах охорони здоровя. 

    Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко відмітив також низький рівень дотримання громадянами встановлених протиепідемічних заходів і обмежень та звергнув увагу правоохоронних органів на посилення контролю у цьому напрямку.

    Як інформував присутніх начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко, працівники правоохоронних органів організували ряд рейдів з метою перевірки дотримання карантину, зокрема, дотримання маскового режиму у громадському транспорті та у місцях скупчення людей. Складені відповідні протоколи та винесені постанови. Адже, як наголосив Юрій Крошко, навіть у «зеленій» зоні масковий режим не відмінений, а Волинь наразі, як і вся Україна, перебуває у «жовтій» карантинній зоні, що передбачає ще більш жорсткіші обмеження. 

    Відтак, зважаючи на ситуацію, що склалася, учасники регіональної ТЕБ та НС прийняли ряд рішень, спрямованих на протидію поширенню в області коронавірусної хвороби. Зокрема, доручено головам райдержадміністрацій та територіальних громад, керівникам установ та організацій посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів і обмежень. При цьому особливу увагу звернути на перебування в громадських місцях, громадському транспорті, під час проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, релігійних) заходів без вдягнутих засобів індивідуального захисту. 

    У свою чергу правоохоронним органам доручено організувати моніторингові перевірки щодо дотримання громадянами та субєктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів. 

    Разом з тим, прийняте рішення внести доповнення до Переліку закладів охорони здоровя області, які спроможні надавати медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, зокрема, доповнити перелік такими медзакладами: КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня», «Луцька центральна районна лікарня», «Нововолинська центральна міська лікарня» та « Іваничівська багатопрофільна лікарня».

    Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

     

    Переглядів 358
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua