Версія для друку
Понеділок, 14 червня 2021 16:27

У селі Чаруків на території ліцею висадили сквер павловній

 Разом із вихованцями шкільного лісництва, яке діє при ліцеї та вчителями навчального-закладу у висадженні унікальної рослини взяли участь голова районної ради Олександр Омельчук, його радник Юрій Ройко, заступник голови райдержадміністрації Валентина Рижук, директор еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук, голова Городищенської громади Світланою Соколюк.

Як розповіла директорка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук сквер, де висадили два десятка саджанців павловній, буде базою практичного дослідництва для учнів шкільних лісництв усієї області. Діти будуть доглядати та досліджувати за насадженнями, а навчальний заклад та громада отримає прекрасну естетичну насолоду від павловній. Це унікальний проект, якого ще немає в Україн. Він розрахований на 10 років і цілком себе виправдає. Через цей час дерева виростуть і можуть послужити хорошу справу для закладу чи громади. 

До слова, павловнія – високопродуктивне дерево як будівельний матеріал: із неї роблять меблі, човни, спортивний інвентар. Крім того, листя в діаметрі сягає 75 сантиментів і вважається справжньою фабрикою кисню. Науковці переконанні, що вирощування цього дерева вирішить енергетичну кризу в Україні.

 

Переглядів 521

Галерея зображень