Версія для друку
Четвер, 10 червня 2021 13:24

Відбулась чергова сесія районної ради

Сьогодні, 10 червня в сесійній залі відбулася чергова сесія районної ради. Головував на пленарному засіданні голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

В роботі чергової четвертої сесії взяли участь 38 депутатів районної ради, депутат Волинської обласної ради Юрій Ройко, голова районної державної адміністрації Володимир Кец, перший заступник голови Олександр Озінович, заступники голови райдержадміністрації Валентина Рижук та Григорій Павлович, керівники органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та представники громадськості.

Традиційно депутатський корпус та всі присутні розпочали сесійне засідання з хвилини мовчання за загиблими Героями на сході України.

Затвердивши порядок денний депутати районної ради перейшли до розгляду запланованих питань. На порядок денний сесійного засідання винесено 22 питання, які були попередньо вивчені членами постійних депутатських комісій, детально опрацьовані та рекомендовані на затвердження сесії районної ради. Традиційно це питання бюджету, комунальної власності, земельні питання, тощо.

Велика увага районною радою приділяється питанню підготовки, внесення змін та затвердження на сесіях районної ради галузевих програм по різних напрямах діяльності. Так, сьогодні затвердили Районну цільову соціальну програму «Молодь Луцького району» на 2021-2025 роки, програму розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини на 2021 - 2025 роки, цільову соціальну програму розвитку фізичної культури та спорту на 2021-2023 роки, районну Програму про співпрацю Луцької районної ради із закладами освіти Луцького району на 2021-2024 роки, Районну програму захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки.

 Депутати Луцької районної ради також проголосували за внесення змін до Програми підтримки демобілізованих учасників АТО, бійців ООС та членів їх сімей на 2020-2022 роки. Серед змін – виділення 100 тисяч гривень з районного бюджету на забезпечення комплексного медичного огляду з проведенням діагностичних обстежень (рентгенологічних, лабораторних), проведення лікування демобілізованих у медичних закладах сільських, селищних та міських рад Луцького району, а також на забезпечення учасників  АТО, бійців ООС,  постраждалих учасників Революції Гідності та членів їх сімей безкоштовним лікуванням в амбулаторних умовах (відшкодуванням витрат за придбані лікарські засоби за рецептами).

З повним переліком розглянутих питань можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Луцької районної ради.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Переглядів 441

Галерея зображень