Версія для друку
П'ятниця, 14 травня 2021 10:01

У Ковелі відбувся регіональний форум “Пробація, влада, бізнес і громада: через партнерство до підвищення безпеки громад”

Пробація – це відносно нова для України, але ефективна у всьому світі система виконання покарань без ізоляції від суспільства, метою якої є підвищення безпеки громади шляхом попередження нових злочинів.

Ковель обрано для проведення цього заходу не випадково, адже у місті впродовж останніх років налагоджено співпрацю влади та місцевого підрозділу пробації. Гості форуму мали можливість оглянути офіс пробацї, в якому створено необхідну базу для впровадження європейських підходів у роботі з правопорушниками, передбачено інтерактивний клас для навчання на інтернет-ресурсах волонтерів, а також реалізації інноваційної освітньої програми для засуджених. 

На переконання директора Державної установи «Центр пробації» Міністерства юстиції України Олега Янчука, Ковель на сьогодні є прикладом тісної та ефективної співпраці влади та органів пробації. Цей досвід варто вивчати та впроваджувати іншим громадам країни.

Учасники заходу обговорили подальші перспективи розвитку соціального партнерства в регіоні задля підвищення безпеки в громадах, а також представили кращі практики співробітництва з роботодавцями для соціальної адаптації засуджених.

За матеріалами офіційного вебсайту Ковельської міської ради

Переглядів 579

Галерея зображень