Версія для друку
Неділя, 09 травня 2021 11:06

8 та 9 травня Україна вшановує подвиг ветеранів та пам’ять жертв Другої світової війни

Традиційно в усіх куточках нашої держави в ці дні вшановують подвиг ветеранів і пам’ять жертв війни, тих, хто постраждав від окупації та бойових дій під символічним гаслом – «Ніколи знову!», наголошуючи, що потрібно зробити все можливе для того, щоб подібне у людській історії більше ніколи не повторилося.

Так, в місті Рожище у сквері біля пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» мітингом-реквієм вшанували загиблих українських воїнів під час Другої світової війни. Акція пам’яті відбулася 8 травня в День пам’яті та примирення та напередодні 76-ї річниці Перемоги над нацизмом. Представники влади, а саме голова Луцької районної державної адміністрації Володимир Кец та Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук поклали квіти до пам’ятних місць часів Другої світової війни та Обеліску слави.

О після Володимир Кец та Валентина Рижук, начальник управління гуманітарної політики райдержадміністрації, вшанували подвиг загиблих у Другій світовій війні біля пам’ятника Невідомому солдату в районі Вересневого. Та хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників Батьківщини всіх часів і поколінь.

Переглядів 631

Галерея зображень