Версія для друку
Середа, 01 серпня 2018 15:27

Життя легенди української космонавтики

Леонід Костянтинович Каденюк народився 28 січня 1951 року в невеликому селі Клішківці Хотинського району, Чернівецької області в родині сільських учителів. У 1995 році був відібраний в групу космонавтів Національного космічного агентства України. В цьому ж році прийняв громадянство України та полетів у космос на шатлі «Колумбія».      

         Леонід Каденюк виконував біологічні експерименти, вивчав вплив невагомості на рослини. Пізніше цей корабель був використаний при зйомках фільму «Армагеддон». З 14 лютого 2006 року Леонід Каденюк є членом комісії з питань космічної діяльності. З січня 2011 року є радником Прем’єр — міністра України з питань авіації і космонавтики. Має звання почесного громадянина міста Чернівці Леонід Костянтинович володар таких нагород як: Орден «За заслуги» III ступеня за внесок в створення і впровадження космічних систем і їх технологій; Орден «За мужність» I ступеня за мужність і героїзм, проведення досліджень на борту космічного корабля «Колумбія»; Іменна вогнепальна зброя за заслуги у забезпеченні обороноздатності України.

         Леонід Каденюк – перший космонавт незалежної України, льотчик-випробувач, генерал-майор ВПС України, Герой України, кандидат технічних наук та член МФКО.

Відділ інформаційної діяльності,

інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю

Переглядів 987

Галерея зображень