Версія для друку
Середа, 07 грудня 2022 11:11

7 грудня проводиться Всесвітній день української хустки

Хустка є невід'ємною частиною української культурної спадщини. Якщо вишиванка це наш генетичний код українського народу, то хустка – оберіг та символ життя.

Неофіційне свято української хустки з'явилося зовсім нещодавно, відзначається з 2019 року, але завдяки діаспорі українців по всьому світу воно відразу ж набуло статусу всесвітнього. 

Популярізації свята активно сприяє флешмоб до Дня української хустки, до котрого 7 грудня долучаються усі небайдужі, мільйони українців в Україні та по всьому світу.

Прекрасна половина дерслужбовців Луцької райдержадміністрації не стали винятком та вбрались в традиційний оберіг та символ жіночності – українську хустку. 

Закликаємо всі установи та підприємства району та всіх, хто закоханий у традиційний український жіночий одяг приєднатися до флешмобу.

Публікуйте фото та відео на власних сторінках у соцмережах, вказавши хештег: #УкраїнськаХустка #Всесвітній День Українскої Хустки #День_української_хустки_2022 #Хустка оберіг_для ЗСУ, #Хустку_одягаю_перемогу_закликаю.

Переглядів 633

Галерея зображень