Версія для друку
Понеділок, 11 квітня 2022 14:27

Актуальні питання життєдіяльності району обговорили на щотижневій апаратній нараді

Сьогодні, 11 квітня, під керівництвом начальника районної військової адміністрації Володимира Кеца відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів та апарату райдержадміністрації за участю заступників голови райдержадміністрації Григорія Павловича і Валентини Рижук.

Нарада розпочалась з приємних новин – Володимир Олександрович привітав з ювілеєм начальника відділу містобудування та архітектури, інфраструктури, екології, організації діяльності надання адміністративних послуг райдержадміністрації Валентину Шаєвську та начальника архівного відділу райдержадміністрації Інну Гетманчук, подякував за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків та вручив почесні грамоти Луцької районної державної адміністрації.

Далі у ході наради було проаналізовано поточний стан справ та визначено ряд головних завдань районної військової адміністрації на найближчий період. Зокрема, заплановано проведення наради за участю голів територіальних громад району, а також керівників правоохоронних органів та силових структур району щодо питань оборони держави та діяльності добровольчих формувань району.

Як завжди, важливу увагу приділено питанню організації роботи з внутрішньо переміщеними особами на території району. Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Авраменко доповіла про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, а саме про продовження терміну подачі заявки на отримання допомоги для покриття витрат на проживання до 30 квітня (постанова Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2022 р. № 418).

Також Володимир Кец відмітив, що станом на 10 квітня кількість евакуйованих із інших областей України становить 15 489 осіб, що вимагає постійного контролю та збільшує навантаження на управління соціального захисту як районної державної адміністрації, так і відповідних структурних підрозділів територіальних громад району.

Далі керівники структурних підрозділів райдержадміністрації доповіли про основні проблемні питання, які вирішувались у звітному періоді, визначили пріоритетні напрямки роботи на поточний тиждень і на найближчу перспективу. Зокрема, як доповіла начальник відділу містобудування та архітектури, інфраструктури, екології, організації діяльності надання адміністративних послуг райдержадміністрації Валентина Шаєвська, важливим є питання належної підготовки до опалювального сезону 2022-2023 років та вивчення можливості переходу бюджетних установ, комунальних підприємств району на альтернативні види палива.

Начальник відділу ведення державного реєстру виборців Людмила Хомчук проінформувала про зміни щодо діяльності територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, у період дії воєнного стану. Так, відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 04 квітня 2022 р. № 67 на період дії воєнного стану на окупованих збройними силами російської федерації територіях України, припинено діяльність територіальних виборчих комісій і їх членів у зв’язку із загрозою громадській безпеці і порядку, життю і здоров’ю членів таких виборчих комісій, а також загрозою організації, підготовки та проведення російською федерацією незаконного референдуму чи виборів.

За результатами наради начальник районної військової адміністрації Володимир Кец дав окремі доручення заступникам голови райдержадміністрації Григорію Павловичу і Валентині Рижук та керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

По завершенні Володимир Олександрович традиційно побажав усім присутнім гарного самопочуття і плідного робочого тижня.

Переглядів 381

Галерея зображень