Версія для друку
Понеділок, 28 березня 2022 14:14

Про діяльність органів державної влади в умовах воєнного часу – в районній військовій адміністрації пройшла апаратна нарада

Сьогодні, 28 березня, начальник районної військової адміністрації Володимир Кец провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів та апарату райдержадміністрації за участю заступників голови райдержадміністрації Григорія Павловича і Валентини Рижук та керівника апарату Наталії Березної.

Насамперед Володимир Олександрович озвучив основні завдання районної військової адміністрації щодо реалізації державної політики в усіх сферах, у тому числі у вирішенні питань національної безпеки та цивільного захисту населення, надання гуманітарної допомоги, розміщення внутрішньо переміщених осіб та наголосив на неприпустимості припинення повноважень органів державної влади, інших державних органів в умовах воєнного стану.

Увагу присутніх начальник районної військової адміністрації звернув на прийняті державою нормативно-правові акти, які регулюють питання захисту прав і свобод громадян та прав і законних інтересів юридичних осіб в умовах воєнного стану, зокрема на ті, що стосуються пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України (Постанова КМУ від 1 березня 2022 р. № 174), правил виїзду за межі України дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які не досягли 18-річного віку та дітей з інвалідністю (Постанова КМУ від 28 лютого 2022 р. № 166, Постанова КМУ від 12 березня  2022 р. № 264), оплати житлово-комунальних послуг (Постанова КМУ від 5 березня 2022 р. № 206), у тому числі компенсацій місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб (Постанова КМУ від 11 березня 2022 р. № 261) та ін.

Особливу увагу було приділено проблемі соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, зокрема оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (Постанова КМУ від 13 березня 2022 р. № 269), виплати їм державної допомоги на проживання (Постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 332) та надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (Постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331). Володимир Олександрович зауважив, що згідно з поданими від територіальних громад району даними, у Луцькому районі розміщено 8750 евакуйованих осіб із інших областей України.

Важливе питання, що розглядалося, стосувалося посівної кампанії на території району. Як доповіла начальник відділу містобудування та архітектури, інфраструктури, екології, організації діяльності надання адміністративних послуг Валентина Шаєвська Верховною Радою прийнято Закон щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану, яким передбачено що земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва надаються в оренду по спрощеній процедурі, терміном на один рік. За результатами обговорення начальник РВА дав доручення начальнику відділу економічної діяльності та агропромислового розвитку Тетяні Таранюк поінформувати суб’єктів господарювання району про відповідні зміни в законодавстві.

Далі керівники структурних підрозділів райдержадміністрації доповіли про основні завдання, виконані за звітний період, та визначили пріоритетні напрямки роботи на поточний тиждень.

За результатами обговорення Володимир Кец визначив основні напрямки роботи та завдання районної військової адміністрації на найближчий період, а також дав окремі доручення заступникам голови райдержадміністрації Григорію Павловичу і Валентині Рижук, керівнику апарату Наталії Березній та керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

По завершенні Володимир Олександрович наголосив на дотриманні виконавської дисципліни посадовими особами та побажав усім присутнім плідного робочого тижня.

Переглядів 355

Галерея зображень