Версія для друку
Четвер, 30 вересня 2021 14:35

Відбулась чергова сесія Луцької районної ради

Сьогодні, 30 вересня в сесійній залі відбулася чергова сесія районної ради. Участь у пленарному засіданні взяли заступники голови Луцької районної державної адміністрації Григорій Павлович та Валентина Рижук, яка також є представником депутатського корпусу, керівники окремих територіальних органів міністерств, районних установ, структурних підрозділів райдержадміністрації та представників територіальних громад Луцького району. 

У роботі сесії взяли участь 41 депута з 54. Головував на засіданні очільник районної ради Олександр Омельчук.

Розпочали засідання з приємних моментів: окрім вручення подяк та грамот від народного депутата Вячеслава Рубльова, Волинської обласної та Луцької районної рад відбулося урочисте нагородження Почесних громадян району. Так, Олександр Омельчук вручив посвідчення, нагрудний знак та стрічку з написом «Почесний громадянин Луцького району» директору комунального некомерційного підприємства «Цуманська районна лікарня» Олені Граузе, редактору  районної газети «Горохівський вісник» Олегу Дідику,  засновнику фермерського господарства «Поляна М» Сергію Мосійчуку та директору ТзОВ «Городище» Анатолію Никонюку.

 Далі, в ході засідання, депутати заслухали та обговорили більше 30 питань порядку денного, які були попередньо вивчені членами постійних депутатських комісій, детально опрацьовані та рекомендовані на затвердження сесії районної ради. Зокрема, затвердили цільову програму боротьби із борщівником Сосновського на території Луцького району на 2022-2025 роки, Програму зайнятості населення Луцького району на 2022-2024 роки, Районну програму патріотичного виховання молоді та районну програму ремонту та утримання автомобільних доріг, дорожньої інфраструктури Луцького району на 2021-2024 роки.

Депутати Луцької районної ради підтримали зміни до Програми про співпрацю Луцької районної ради із закладами освіти Луцького району на 2021-2024 роки, згідно якої школи отримають новенькі комп’ютери.

 Далі, схвалили прогноз районного бюджету Луцького району на 2022-2024 роки, внесли зміни до рішення районної ради від 18 січня 2021 року № 3/3 „Про районний бюджет на 2021 рік„ та до Районної програми підтримки органів виконавчої влади у Луцькому районі на 2021-2022 роки.

 Також до порядку денного включені декілька майнових питань, зокрема що стосуються передачі майна спільної власності та затвердження переліку об’єктів та майна спільної власності. 

У ході засідання депутати підтримали і винесені на розгляд звернення. Так, Луцька районна рада звернулась до Президента України, Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо недопущення підвищення тарифів для населення. Також, депутати схвалили текст звернення Луцької районної ради  до народних депутатів України, обраних від Волині, голови Волинської обласної ради Недопада Г.В., голови Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Ю.М., Луцького міського голови Поліщука І.І. щодо внесення проєкту будівництва об’їзної кільцевої дороги повз місто Луцьк до державної Програми “Велике будівництво 2020-2022”.

37 депутатів Луцької районної ради підтримали звернення адресоване до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, голів фракцій у Верховній Раді України щодо вилучення із законопроєкту  №5600 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень норми про зниження з 2 гектарів до 0,5 гектара земельної площі, дохід від продажу врожаю з якої не оподатковується. 

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення. По закінченню сесії Олександр Омельчук подякував усім присутнім за злагоджену і плідну роботу, вирішення і врегулювання поставлених на порядок денний питань.

З повним переліком розглянутих питань та проектами рішень можна ознайомитися на офіційному вебсайті Луцької районної ради.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Переглядів 548

Галерея зображень