Версія для друку
Середа, 15 вересня 2021 09:37

Стан ринку праці, рівень безробіття та працевлаштування на території Луцького району: основні питання робочої зустрічі в райдержадміністрації

Обговорити наболівші питання запросили директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка, заступника директора Тараса Семенюка, директора Ківерцівської районної філії ВОЦЗ Тетяну Мов’як, заступників директора – начальників відділу надання соціальних послуг Горохівської, Рожищенської та Луцької районних філій ВОЦЗ Людмилу Цимбалюк, Аллу Климчук та Наталію Стащук. Участь у зустрічі взяли також Оксана Меріда начальник відділу організації надання послуг роботодавцям та Ганна Римарчук начальник відділу статистики та прогнозування Волинського обласного центру зайнятості.

На початку голова райдержадміністрації Володимир Кец ознайомив з порядком денним присутніх. У своєму вступному слові зазначив, що по завершенні реорганізаційних процесів у райдержадміністраціях до Луцького району увійшли  Рожищенська, Ківерцівська та Горохівська районні філії обласного центру зайнятості. Саме задля їх спільної повноцінної роботи та активізації співпраці установ з райдержадміністрацією зумовлена необхідність такої зустрічі.

Директор обласного центру зайнятості Роман Романюк підтримав ініціативу зустрічі та зауважив, що в умовах не завершених реорганізаційних процесів у філіях  центрів зайнятості саме відділ статистики та прогнозування Волинського обласного центру зайнятості займається організацією співпраці та  координуванням роботи Ківерцівської, Горохівської, Рожищенської та Луцької районних філій.

Тарас Семенюк, інформував присутніх щодо стану ринку праці, рівня безробіття та працевлаштування на території Луцького району. За результатами дослідження, проведеного Волинським обласним центром зайнятості, виявлено, що крім бюджетної сфери, у 34 населених пунктах Луцького району відсутні робочі місця.

«Період пандемії вніс свої корективи у функціонування центрів зайнятості. В області загалом та  в Луцькому районі зокрема зросла чисельність безробітних. Тому в зв’язку з пренаправленням коштів на фонд виплат допомоги по безробіттю виникло обмежене фінансування на перепрофілювання та навчання безробітних», - наголосив він.

Заступник голови райдержадміністрації Григорій Павлович зауважив, що на обліку в центрі зайнятості нараховується більше 100 демобілізованих учасники АТО Луцького району, які мають статус безробітного. Відновлення та вдосконалення професійних навичок і вмінь учасників АТО є складовою адаптації до життя в мирних умовах, тому необхідно не забувати, що саме інформаційні, консультаційні, профорієнтаційні заходи, що здійснюються філіями обласного центру зайнятості, сприяють цьому.

На виконання програми зайнятості населення Волинської області на 2021–2023 роки, з метою зменшення безробіття та створення нових робочих місць в районі виникла необхідність розробки Програма зайнятості населення Луцького району  на 2022–2024 роки. Так як, організаційне і методичне супроводження та контроль за реалізацією Програми здійснюють відділ економічної діяльності та агропромислового розвитку райдержадміністрації та  Горохівська, Ківерцівська, Луцька, Рожищенська районні філії Волинського обласного центру зайнятості, присутні обговорили основні заходи та напрямами вирішення проблем зайнятості населення  окреслені в Програмі.

«Центри зайнятості – установи, які виконують вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям. І райдержадміністрації як органу виконавчої влади спільно з службою зайнятості надзвичайно важливо підтримувати надалі співпрацю, задля досягнення максимальної користі для району та його мешканців. Зокрема, в сфері залучення підприємств району до проведення спільних заходів з популяризації серед населення наявних в них вакансій. Робоча зустріч-презентація в СПТОВ «Модерн Експо» є яскравим прикладом ефективності проведення таких заходів» – наголосив Володимир Олександрович на завершення зустрічі та подякував присутнім за конструктивний діалог.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Переглядів 398

Галерея зображень