Версія для друку
Вівторок, 09 січня 2024 12:01

Україна увійшла до потужної європейської спільноти у сфері когенерації

«Провідна європейська асоціація «COGEN Europe» прийняла нас у свою команду. Нашу країну буде представляти наш партнер - асоціація декарбонізації «Коген Україна», - повідомила Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва.

Ця ініціатива народилася ще на конференції «COGEN», яку Ганна Замазєєва відкривала разом із єврокомісаркою з енергетики Кадрі Сімсон на запрошення голови асоціації «COGEN Europe» Марка Пезаглія влітку минулого року.

Тоді Голова Держенергоефективності мала гарну нагоду провести низку перемовин із європейськими колегами, щоб показати потенціал України в когенерації, високий попит на такі установки у час війни, євроінтеграційні кроки у цьому напрямку та готовність до співпраці.

«Приємно, що усе задумане втілюється в життя. На користь нашої країни та громад. Особлива подяка Представнику України в ЄС Всеволоду Ченцову, який максимально сприяв налагодженню партнерства із європейськими колегами», - прокоментувала Голова.

Як пояснила Ганна Замазєєва, тепер буде ще більше можливостей для презентації України і потенціалу ринку когенерації, пошуку партнерів, запуску нових проектів, залучення інвестицій, виходу українського бізнесу на європейський ринок.

«Спільними зусиллями із Європою будемо робити все можливе задля енергобезпеки наших громадян та економіки», - наголосила Ганна Замазєєва.

Переглядів 1915