Версія для друку
Середа, 14 липня 2021 16:34

Відповідальність дорослих за безпеку дітей під час перебування на водоймах

Відпочинок біля водойм, озер і на морі — це не тільки користь, але і велика небезпека. Тому безпека дітей на воді в літній період повинна дотримуватися, як ніколи.

Не тільки дитина повинна знати правила безпечної поведінки на воді. Кожен дорослий також повинен бути ознайомлений з ними і не допускати до водойм своїх чад у разі:

Підвищеної температури у дитини; На шкірних покривах дитини спостерігається алергічний висип, гнійничкові освіти, відкриті рани (в даному випадку купання може спровокувати проникнення інфекції в організм); Дитина щільно поїла (після трапези має пройти мінімум півгодини).

         Крім того, пам’ятка поведінки на воді для дітей також включає безпечний час перебування в водоймах. Якщо вода тепла, то можна купатися близько 30 хвилин, не більше, якщо прохолодна — 5-7 хвилин. Це допоможе уникнути переохолодження тіла і можливих наслідків цього.

         Кожні батьки повинні забезпечити безпеку на воді для дітей. Тому вони заздалегідь повинні проінформувати їх про те, що не можна:

Стрибати у воду з вишок і інших будь-яких підвищень; Спонтанно пірнати і хапати когось за руки і ноги, так як це може призвести до нещасного випадку і нанесення численних травм жартівнику; Купатися на плавзасобах в разі їх пошкодження, наявності шторму і хвиль, при сильному вітрі і дощі; Купатися в спекотні дні без головних уборів, це може привести до сонячного удару.

         Обговорювати правила безпеки на воді з дитиною необхідно заздалегідь — за 1-2 дні до відвідин водойми, а не під час відправлення. Так як дитина, відправляючись купатися на море, як правило, знаходиться в сильному емоційному збудженні і може не запам’ятати всю необхідну інформацію.

Переглядів 971