Версія для друку
Неділя, 15 січня 2023 13:09

Очікуємо спільно з ЄС визначити наступні кроки на шляху до членства під час Саміту Україна-ЄС в Києві, – Ольга Стефанішина

Україна має стати конкурентоспроможним, сильним і надійним членом Європейського Союзу. Офіс Президента, Парламент та Уряд продовжують робити все необхідне 24/7, аби бути впевненими, що країна продовжує не тільки функціонувати, але й готуватися до відновлення країни після закінчення війни, базуючись на нормах та стандартах ЄС. 

Про це наголосила Віце-премʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час онлайн-заходу, який був організований Центром європейської політики у Брюсселі. 

Окреслюючи пріоритети на 2023 рік, урядовиця наголосила на важливості надалі посилювати обороноздатність України та забезпечити безперебійну міжнародну військову підтримку. У сфері реформ пріоритетом є завершення політичних реформ, необхідних для якнайшвидшого початку переговорів щодо вступу до ЄС.

«Мир, безпека та стабільність Європи, продовження успішної історії європейського проекту як такого – все це можливо, тільки якщо Україна буде боєздатною і сильною, якщо ми зможемо перемогти росію на полі бою, – заявила Ольга Стефанішина. – Навколо цієї мети зосереджені всі політичні дискусії. Водночас ми продовжуємо шлях трансформацій. Фактично, після 24 лютого ніщо не завадило нам посилити зусилля з ухвалення реформ, необхідних для подальшого членства в ЄС». 

Вона також додала, що Україна підтримує активний діалог зі стороною ЄС щодо порядку денного інтеграції. 

«Сподіваємося, що на Саміті Україна-ЄС, який відбудеться вже за кілька тижнів у Києві, ми разом зі стороною ЄС сформуємо список подальших кроків. Наш головний заклик до європейських інституцій – не відставати від України в той час, як ми рухаємося швидко», – сказала Віце-премʼєр-міністр.

Переглядів 12226 Останнє редагування Середа, 15 березня 2023 13:14