Версія для друку
Неділя, 08 травня 2022 13:09

8 та 9 травня українці разом з усією світовою спільнотою вшановують День пам’яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Європі.

Крізь полум'я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати йшов наш народ до великої перемоги. І перемога дісталася нечувано дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших співвітчизників. У ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму. Ми з вдячністю згадуємо тих, хто віддав власне життя за щасливе майбутнє своїх нащадків.

День пам’яті та примирення є нагадуванням про страшну катастрофу, а не символом тріумфу переможців. Найважливішим підсумком війни має бути вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними способами.

На жаль, цю дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках, знову змушені відстоювати власну свободу, виносити поранених з передової, розкопувати могили замордованих українців. Те, що творять московські, так звані, військові на українській землі, є геноцидом українського народу, свідомим знищенням наших громадян.

Ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності.

Самовідданість та мужність тих, хто віддав своє життя за Батьківщину у Другій світовій війні – приклад  патріотизму для нащадків. І нині онуки та правнуки наших визволителів боронять незалежність і суверенітет України. Вони гідно наслідують приклад високого патріотичного духу своїх героїчних дідів-прадідів.

Тож у ці дні віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював і виборює свободу, захищав і захищає рідну українську землю від ворогів. Ми в неоплатному боргу перед синами і дочками України, юність яких жорстоко обриває війна. Низько вклоняємося подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення і рятують від так званого «освобождєнія» рашистів.

Земний уклін вам і мертвим, і живим, всім, хто боровся проти нацизму, і зараз відстоює незалежну Україну, хто приближує нам мирний сонячний день!

Вічна пам’ять загиблим, честь і слава героям! Слава Україні!

З повагою, голова районної військової адміністрації Володимир Кец

Переглядів 733