Версія для друку
Четвер, 22 травня 2014 15:03

Відповідь на критичний матеріал «Зміни мають сприяти, а не нашкодити», громадсько-політична газета «Слава праці» № 23 від 21.03.13

У статті йшлося про незгоду жителів селища Торчин та мешканців навколишніх сіл з рішенням сесії районної ради про створення у районі комунального закладу «Луцький районний центр медико-санітарної допомоги», яку вони висловили під час зустрічі з представниками влади. Громада хотіла почути з уст посадовців відповідь на наболіле: яка доля чекає районну лікарню? Торчинці стверджують, що районна лікарня їх повністю влаштовує, і вони категорично проти кардинальних змін, що викликані медичною реформою.

За словами головного лікаря центральної районної лікарні Сергія Коновала на даний час питання про закриття Торчинської районної лікарні не стоїть. У подальшому планується додатково відкрити  на базі цієї лікарні амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Також варто зазначити,  що заступник голови райдержадміністрації Арсен Сидорчук та головні лікарі обох районних лікарень Сергій та Андрій Коновали роз’яснили суть реформи ще під час зустрічі і відповіли на усі питання, які хвилювали жителів селища Торчин.

«Медична реформа вкрай важлива, а тому будь-яка зміна в самій структурі є предметом обговорення людей. Невинятком була зустріч, яка відбулася в Будинку культури смт Торчин. Неважливо хто зоорганізував реформу. Завдання влади роз’яснити на подібних зустрічах суть перетворень і завдання, які ми хочемо досягти. Сьогодні основний акцент спрямований на первинний рівень медичної допомоги, роль сімейного лікаря та профілактику захворювань»  – висловив свою думку заступник голови райдержадміністрації Арсен Сидорчук.

Переглядів 2181 Останнє редагування Четвер, 22 травня 2014 16:03