Версія для друку
П'ятниця, 14 травня 2021 16:07

15 травня - День Європи в Україні

Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Україна завжди була частиною європейської цивілізації. Знаходячись географічно практично у центрі Європейського континенту, наша держава зробила рішучі кроки в напрямку вступу до європейської спільноти. Про свій цивілізаційний вибір народ України заявив чітко і недвозначно. І сьогодні нам вже нікому не потрібно доводити, що Україна – це Європа.

Зв’язки між Україною та країнами Європи виміряються століттями. Відзначення цього дня в нашій державі – це підтвердження єдності України та країн Європейського Союзу не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією та спільними цінностями.

В Україні це свято було встановлено Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339/2003 «Про День Європи», враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію.

Уже другий рік поспіль, у зв’язку з карантинними обмеженнями, масові заходи з нагоди цієї дати у районі проводитися не будуть, проте навчальні заклади та заклади культури району оформили тематичні викладки, виставки та публікації, присвячені Дню Європи.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадскісьтю

Переглядів 541