Версія для друку
П'ятниця, 30 квітня 2021 08:02

В області заплановано реалізувати 10 проєктів в рамках президентської програми «Велике будівництво»

Слід зауважити, що загалом в області у 2021 році в рамках програми «Велике будівництво» реалізовується 10 об’єктів, з них – 9 соціального спрямування (школи, садочки, стадіони) та 1 – інноваційної інфраструктури (створення креативного хабу «SMART Volyn Hub» в ЛНТУ).

Запланований обсяг фінансування у 2021 році – 217,4 млн грн.

Так, цьогоріч планують завершити реалізацію 7-ми об’єктів. Зокрема мова про школи у селах Піща і Вербка Ковельського та Башлики Луцького районів, капітальний ремонт басейну Луцького національного технічного університету, мультифункціональний спортивний комплекс на базі спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на озері Світязь Шацького району, спортивний комплекс у смт Торчин Луцького району та Сірий і Білий будинок Косачів в с. Колодяжне.

Ще три об’єкта стануть перехідними на 2022 рік: будівництво школи в с.Стобихівка Камінь-Каширського району, дитячого садочку в с.Струмівка Луцького району та створення креативного хабу «SMART Volyn Hub» в ЛНТУ.

Як повідомив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, на сьогодні будівельні роботи тривають уже на чотирьох об’єктах. Це школи в с. Піща, с. Башлики та с. Стобихівка, спорткомплекс в смт Торчин, де визначені будівельна готовність складає від 22 до 66%.

Ще на 2-х об'єктах відбувається кваліфікація переможців (басейн в ЛНТУ, Сірий і Білий будинок Косачів в с. Колодяжне).

На 1 об’єкт (спорткомплекс на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на оз. Світязь) готуються документи для проведення тендерних процедур.

Та на 2-х об’єктах (дитячі садки у с. Струмівка та с. Вербка ) оголошення тендерних процедур планується після завершення (коригування) ПКД. До кінця травня планується визначення переможців.

«Будівництво усіх об’єктів триває згідно графіку. Тож цьогоріч у планах завершити усі заплановані будівельні роботи», - зазначив Юрій Погуляйко.

До слова, загалом загальна кошторисна вартість усіх 10-ти проєктів програми «Велике будівництво» складає 484 млн грн. Залишкова вартість станом на 1 січня 2021 року 372,9 млн грн.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 499