Версія для друку
Четвер, 29 квітня 2021 08:30

Волинь отримала 7 700 доз COVID-вакцини AstraZeneca-SKBio

Вакцину розподілили та направили до 58 пунктів щеплень. Щеплення вакциною AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї триватиме до 30 квітня 2021 року. Вакцинуватимуть людей віком 65 років і старших. Також в кінці травня частина цієї партії буде використана для введення другої дози тим, хто отримав першу дозу вакцини AstraZeneca в кінці лютого.

Нагадаємо, що 23 квітня в Україну прибуло понад 367 200 доз COVID-вакцини AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї в межах глобальної ініціативи COVAX. Цю партію вакцини використають для вакцинації пріоритетних груп, людей віком 65+ та тих, хто має отримати другу дозу вакцини AstraZeneca відповідно до визначеного інтервалу між першим та другим щепленням.

Відтак, Волинь  на сьогодні отримала 7 700 доз COVID-вакцини AstraZeneca-SKBio, яку розподілено серед тих закладів охорони здоров’я, в яких розміщено пункти щеплень. Загалом в області протягом усіх етапів вакцинації будуть діяти 87 стаціонарних пунктів щеплень. Зокрема, зазначеною вакциною будуть щеплюватися люди віком 65 і старші у 58 пунктах щеплень.

Вакцинація цієї вікової категорії буде здійснюватися до 30 квітня 2021 року. Окрім того, частина вакцини з цієї партії буде використана для введення другої дози тим, хто отримав першу дозу вакцини AstraZeneca в кінці лютого.

Міністерство охорони здоров’я України радить всім, хто ще не встиг зареєструватися в  додатку «Дія» або сповістити про намір вакцинуватися свого сімейного лікаря, зробити це якнайшвидше.

Нагадаємо, що усі вакцини, отримані Україною в межах глобальної ініціативи COVAX, є безкоштовними. Таким чином COVAX планує забезпечити рівний доступ всіх країн до вакцин проти COVID-19.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 605