Версія для друку
П'ятниця, 26 березня 2021 12:00

Відбулося засідання комісії з питань альтернативної служби

Сьогодні, 26 березня, голова райдержадміністрації Валодимир Кец провів засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби Луцької райдержадміністрації. 

У ході засідання розглянуто заяви громадян, релігійні переконання яких не дозволяють користуватися зброєю,  щодо надання їм дозволу на проходження альтернативної (невійськової) служби, як це передбачено Законом України «Про альтернативну (невійськову) службу”. 

За результатами розгляду, оформлятимуться відповідні документи про надання дозволу на проходження альтернативної (невійськової) служби для 8 громадян Луцького району.

Нагадаємо, альтернативна служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. Право на проходження зазначеної служби мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і  вони належать до діючих, відповідно чинного законодавства релігійних організацій, віровчення яких не дозволяє користуватися зброєю.

Відділ інформаційної діяльності та

 консультацій з громадськістю

Переглядів 566