Версія для друку
Четвер, 20 грудня 2018 16:22

Керівники влади у Підгайцівському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія»

19 грудня 2018 року голова облдержадміністрації Олександр Савченко, голова райдержадміністрації Тарас Яковлев та його заступник Інна Бас відвідали Підгайцівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія».

Керівники виконавчої гілки влади області та району оглянули приміщення загальноосвітньої школи, навчальні класи та ресурсну кімнату в якій забезпечується надання послуг інклюзивної освіти.

Потому, проінспектували хід будівництва інклюзивно-ресурсного центру. Адже даний центр обслуговуватиме діток з усього району, а їх налічується 57. До слова, Олександр Ілліч зазначив, що окрім особливих дітей, своєрідне лікування отримує і суспільство, в якому тільки вчаться приймати людей з інвалідністю та залучати їх до суспільного життя. Адже, як свідчить практика дітки приходять до класів з інклюзивним навчанням зі своїми друзями. Даний проект впроваджується в Україні в рамках реформи інклюзивної освіти, яку реалізує Благодійний Фонд Порошенка разом з Міністерством освіти та науки України.

По завершенню зустрічі голова облдержадміністрації Олександр Савченко вручив сертифікат на отримання комп’ютерного обладнання в рамках Всеукраїнського експерименту, який виграла Підгайцівська НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія». Учні вчитимуться за допомогою новітніх технологій. Школа отримає 29 планшетів та персональний комп’ютер вчителю. «Електронний підручник для загальної середньої школи» - саме таку назву має експеримент, у якому беруть участь лише три навчальних заклади на Волині і один з них у Луцькому районі.

Відділ інформаційної діяльності, інформаційних

 технологій та комунікацій з громадськістю

Переглядів 786