Версія для друку
Вівторок, 18 грудня 2018 12:05

Рада регіонального розвитку в Луцькому районі

17 грудня 2018 року в приміщенні будинку культури села Піддубці відбулось засідання Луцької районної ради регіонального розвитку. Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Олександр Савченко, голова райдержадміністрації Тарас Яковлев, голова районної ради Валентин Приходько, голови селищної, сільських рад, духовенство, мешканці району, представники засобів масової інформації.

Рада регіонального розвитку у районі об’єднала напрацювання представників влади, місцевого самоврядування, експертів з децентралізації та інститутів громадянського суспільства.

Голова райдержадміністрації Тарас Яковлев озвучив інформацію про основні досягнення району за 2015-2018 роки у різних галузях життєдіяльності та тенденції розвитку району. Протягом зазначених років були зроблені капітальні та поточні ремонти в установах охорони здоров’я, освіти, утеплені фасади загальноосвітніх шкіл, відкриті додаткові групи у дитячих садочках та багато іншого.

Щодо впровадження реформ в регіоні, то очільник району зауважив: «В Україні найкраще впроваджується реформа децентралізації і Луцький район є не виключенням, адже ми є лідером по створенню ОТГ. Наразі функціонує 6 ОТГ і ще 3 утворюються». За кошти державної субвенції новоутворені громади можуть зробити ремонти садків і шкіл, доріг і вуличного освітлення тощо.

Також розглядались макроекономічні тенденції розвитку регіональної політики району у 2014-2018 роках та досягнення об’єднаних територіальних громад. Голова облдержадміністрації Олександр Савченко зазначив: «Почувши про надходження коштів у місцеві бюджети, не можна надіятись на одне ПДФО. Сьогодні підприємство є, а завтра – його може і не бути. Потрібно використовувати усі можливості і вчитися заробляти».

Одним із важливих питань порядку денного засідання, на думку Тараса Володимировича, є підготовка Перспективного плану розвитку територій Луцького району на 2019-2021 роки. Адже: «Всі люди повинні розуміти, що їх чекає у найближчі 5 чи 3 роки. Президент пропонує розглядати такі далекоглядні періоди», – підсумував Олександр Ілліч.

        

Відділ інформаційної діяльності, інформаційних

технологій та комунікацій з громадськістю

Переглядів 834