Версія для друку
П'ятниця, 18 березня 2016 14:28

Реформування друкованих засобів масової інформації

01 січня 2016 року набув чинності ухвалений у грудні 2015 року закон „Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”. Він передбачає роздержавлення преси протягом трьох років: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання. На першому етапі, протягом першого року з дня набрання чинності законом, будуть реформовані ЗМІ та редакції, які звернулися з відповідними клопотаннями та були внесені до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо.

До 31 березня трудові колективи мають змогу визначитися щодо участі в реформуванні та направити свої пропозиції до засновників видань. У разі, якщо до 31 березня 2016 року трудові колективи не нададуть засновникам свої пропозиції щодо способу реформування, останні матимуть право ухвалити рішення на свій розсуд, внаслідок чого реформування ЗМІ відбудеться без участі журналістів, а редакції будуть приватизовані на загальних засадах або ж закриті.

17 березня відбулись збори трудового колективу районної громадсько – політичної газети „Слава праці” щодо реформування друкованого засобу масової інформації. Участь у зборах трудового колективу взяли начальник відділу інформаційної діяльності, інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Тетяна Тирилюк, радник – консультант голови ради з питань міжнародного співробітництва та проектної діяльності Юлія Яценюк, секретар обласної організації Національної спілки журналістів України Степан Шегда.

На зборах колективу було прийнято рішення взяти участь у другому етапі реформування ЗМІ, шляхом виходу органів місцевого самоврядування та органів державної влади зі складу співзасновників.

Відділ інформаційної діяльності,

інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю

Переглядів 1289