Версія для друку
Четвер, 25 вересня 2014 17:04

Судова реформа має відновити довіру людей до суду - Президент

Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості відбудови судової гілки влади, яка б користувалася беззаперечною довірою громадян країни.

У своєму виступі на XII позачерговому з’їзді суддів України Президент підкреслив, що сьогодні він презентує програму реформ «Стратегія-2020», яка передбачає реалізацію 60 реформ, серед яких визначне місце займає судова реформа. «Я покладаюся на вас, що нам з вами разом з громадськістю, з новообраним Парламентом за повної моєї підтримки як Президента вдасться провести нову судову реформу, яка зробить ключове – відновить довіру людей до суддів, зробить так, що навіть сторона, яка програла у судовому процесі, вийде із залу задоволеною справедливістю», — сказав Президент.

Глава держави підкреслив, що створення судової системи, яка відповідає європейським стандартам, є його «обов'язковим пріоритетом». Він наголосив, що проведення судової реформи є одним із зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом. «Перше, з чого починається будь-яка розмова, на будь якому рівні, — судова реформа, — сказав Президент. — Перше, з чого ми маємо почати, — антикорупційні кроки. І ми маємо покладатися на чесні і неупереджені суди».

Глава держави наголосив на важливості реалізації принципу незалежності суддів. За словами Президента, є неприпустимим, що Україна має таку велику кількість позовів у Європейському суді з прав людини.

Президент закликав з’їзд суддів прискорити завершення формування Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

 

Прес-служба Президента України

Переглядів 939