Версія для друку
Вівторок, 23 вересня 2014 11:22

В області продовжуються роботи зі створення реабілітаційного центру для учасників АТО

   В області продовжуються роботи зі створення реабілітаційного центру для учасників АТО, який має запрацювати з 1 жовтня. Це питання обговорили  в ході оперативної наради голови облдержадміністрації.

   Як доповіла заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець,  завершується створення психологічної патронатної служби для допомоги учасникам АТО та їх родинам. За її словами, служба формується із числа практичних психологів галузі освіти, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, рятувальників, військкоматів, лікарів-психотерапевтів. Патронатна служба працюватиме в усіх містах та районах області, і також надаватиме психологічну допомогу дорослим і дітям з родин військовослужбовців, шляхом індивідуальних консультацій, бесід та через телефони довіри.

   Як вже повідомлялось, обласний реабілітаційний центр для учасників АТО функціонуватиме на базі обласного госпіталю для інвалідів війни. Медустанова розрахована на 200 ліжко/місць, 50 з яких передбачено для потреб реабілітаційного центру. За кадровим забезпеченням, кваліфікацією персоналу, медичним оснащенням госпіталь відповідає потребам з відновлення здоров’я поранених бійців.

   Голова облдержадміністрації особливо наголосив, що безпосередньо на місцях також мають бути створені умови для реабілітації військових.

   Володимир Гунчик зазначив, що відповідні реабілітаційні куточки повинні бути створені у всіх містах та районах області. «Першу необхідну допомогу хлопці отримуватимуть у Луцьку, подальший супровід та реабілітація – на місцях. На ці потреби потрібно виділити декілька палат у районних медичних закладах», - зауважив він.

   Голова облдержадміністрації дав доручення при формуванні бюджетів на 2015 рік закласти кошти на реабілітацію наших бійців. Питання щодо підтримки та фінансування реабілітаційних центрів буде винесено на засідання сесій обласної та районних рад.

   До слова: питання розгортання реабілітаційних центрів для бійців АТО голова облдержадміністрації порушував минулого тижня на засіданні Уряду. Ця робота вже розпочалася як в області, а під керівництвом Мінсоцполітики — загалом в державі. Відповідні доручення з Києва надійшли вже на Волинь.

   

    Прес-служба облдержадміністрації

Переглядів 970