Версія для друку
Четвер, 11 вересня 2014 12:47

Відбулось чергове засідання оперативного штабу з питань протидії загрозам національній безпеці в області

Учора відбулось чергове засідання оперативного штабу з питань протидії загрозам національній безпеці в області.

Обговорено заходи щодо сприяння військовим комісаріатам у проведенні третьої хвилі мобілізації, здійснені УМВС України у Волинській області.

Йшлося також про організацію перевезень школярів залученим у перевізників транспортом у населених пунктах, в яких в рамках мобілізації були вилучені шкільні автобуси. Усіх дітей довозять до школи та додому.

Розглянуто питання передачі конфіскованої митницею техніки військовим частинам для виконання завдань у зоні АТО та волонтерам, що надають допомогу військовослужбовцям – учасникам активних бойових діях на сході України. За дорученням голови облдержадміністрації наразі готуються листи до центральних органів влади, адже законодавство не дозволяє вирішити це питання безпосередньо на місці. Оскільки,  згідно Постанови КМУ не можна передавати конфісковану техніку недержавним структурам, тому для пошуку правових шляхів вирішення ОДА спрямує відповідне звернення в Кабмін та Адміністрацію Президента. Наразі на чотири відібраних з конфіскату автомобіля відправлено лист-клопотання до КМУ щодо їх передачі УМВС, після чого транспорт спрямують спецпідрозділу «Світязь».

Обговорено роботу із соціального захисту та вдосконалення механізмів з надання допомоги сім’ям військовослужбовців, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції в зоні АТО.

Окремо голова облдержадміністрації порушив питання створення на Волині реабілітаційного центру для учасників АТО, а також пошуку громадським організаціям  за їх зверненням  належного приміщення для розгортання координаційного центру. Наразі це питання – на контролі у Луцького міського голови.

Вчергове Володимир Гунчик акцентував увагу керівників профільних служб на посилення роботи в інформаційному просторі області для недопущення поширення неправдивої інформації щодо бойових дій в зоні АТО.

Прес-служба облдержадміністрації

Переглядів 958