Версія для друку
Середа, 09 квітня 2014 17:23

У червні на Волині відбудеться виїзне засідання Міжнародного Трейд-клубу в Україні

На Волині з робочою поїздкою перебуває генеральний секретар Міжнародного Трейд-клубу в Україні Валерій Балясний.
   Основною метою діяльності Трейд-клубу є інформування іноземних дипломатів про економічний, експортний, науково-технічний потенціал України та окремих регіонів, надання українським центральним та місцевим органам державного управління сприяння у залученні інвестицій, встановленні ділових контактів між вітчизняними та іноземними підприємцями.
   У рамках робочої поїздки Валерія Балясного відбулася зустріч з заступником голови облдержадміністрації Романом Карпюком та першим заступником голови облради Олександром Пирожиком.
   Сторони обговорили підготовку програми виїзного засідання Міжнародного Трейд-клубу в Україні,  яке відбудеться в червні на Волині.
   Як повідомив генеральний секретар Міжнародного Трейд-клубу в Україні, планується, що до обласного центру прибудуть представники посольств закордонних держав, акредитованих в Україні, та міжнародних організацій з близько 20 країн світу.
   Гостям презентують економічний потенціал Волинської області та окремі інвестиційні проекти, відбудуться також зустрічі з представниками ділових кіл  нашого регіону.
   Заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк зауважив, що область зацікавлена у поглибленні міжнародної співпраці, адже у цьому є вигода, тим більше, що іноземним  партнерам Волинь може запропонувати низку цікавих інвестиційних проектів.
    Роман Карпюк зауважив, що на Волині визначено кілька пріоритетних напрямків інвестування, а саме: сільське господарство, переробна і харчова галузі, машинобудівна, деревообробна, легка і хімічна промисловість, а також рекреаційно-туристична сфера. Він також висловив сподівання, що започаткована співпраця  позитивно позначиться зростанні зовнішньоторговельного обороту області, збільшенні надходжень іноземних інвестицій, створенні спільних підприємств та відкритті представництв іноземних компаній.
  Довідково.
   Міжнародний трейд-клуб був створений у 1992 році за ініціативою іноземних дипломатів та сприяння колишнього Міністерства зовнішніх економічних зв’язків в Україні як громадська організація. На даний час він об’єднує керівників та співробітників відділів з торговельно-економічних питань майже 60 посольств іноземних країн і міжнародних організацій, акредитованих в Україні.
   Президентом Трейд-клубу є Перший секретар Посольства Словацької Республіки в Україні Соня Крайчова.
 
 
   Прес-служба облдержадміністрації

Переглядів 1450