Версія для друку
Понеділок, 18 березня 2024 13:07

Мобільний застосунок для жінок, які постраждали від домашнього насильства або перебувають у групі ризику, що дає можливість викликати поліцію в тих випадках, коли дзвінок на 102 не є можливим

Міністерство Внутрішніх справ України, Національна Поліція України у партнерстві з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, створили мобільний застосунок для жінок, які постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства, або перебувають у групі ризику.

Застосунок дає можливість викликати поліцію в тих випадках, коли дзвінок на 102 не є можливим. Основною перевагою застосунку є прямий зв’язок з поліцією через кнопку «SOS», без дзвінка на 102 та з автоматичним визначенням місця перебування постраждалої через геолокацію.

Зовнішній інтерфейс застосунку замасковано під звичайний додаток у телефоні жінки. Кнопка виклику поліції, корисна інформація та контакти інших служб допомоги у випадках домашнього або гендерно зумовленого насильства, доступні тільки у прихованому інтерфейсі, доступ до якого має лише власниця телефону. Застосунок функціонує і доступний для завантаження як у Play Market, так і в App Store.

Назва застосунку не розповсюджується з метою безпеки жінок, які будуть ним користуватися. Наразі дізнатися деталі щодо назви застосунку та його встановлення можна в особистих повідомленнях на сторінках кампанії “Розірви коло” - www.facebook.com/rozirvykolo та www.instagram.com/rozirvy_kolo 

Завантажити застосунок можна за QR-кодами, що зображені на світлині (той, що згори – для смартфонів на «андроїді», той, що знизу – для айфонів)

Переглядів 99

Медіа